Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imat će ista prava

Ministar Matić primio majku Francuza ubijenog na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Fred Matić primio je Lyliane Fournier, majku Jeana Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je poginuo u Vukovaru.

Tema razgovora ministra branitelja Predraga Freda Matića i Lyliane Fournier, majke Jeana Michela Nicoliera, bila su prava koja će dobiti obitelj Jeana Michela.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Stigao i odgovor Penave Majka Francuza ubijenog na Ovčari: "Moj sin nije ni glumac ni zvijezda da završi na plakatu" Predrag Fred Matić dobitnik mep oscara Veliko priznanje stiže iz Bruxellesa: Hrvatski europarlamentarac proglašen najboljim na području zaštite ljudskih prava

>> Jezerinac: Hrvatski branitelji su pokazali čudesnu snagu

Nicolier je odveden iz vukovarske bolnice na Ovčaru gdje je ubijen. Iako mu je ekipa francuske televizije nudila mogućnost da s njima napusti opkoljeni grad, Nicolier je to odbio i do kraja ostao sa suborcima. Ministar branitelja istaknuo je da Jeana Michela nažalost ne možemo vratiti, ali mu kao Vlada iskazuju dužno poštovanje i zahvalu.

'Majka ima pravo na ostvarenje svih prava kao i druge obitelji poginulih hrvatskih branitelja, što znači pravo na obiteljsku mirovinu, obiteljsku invalidninu i stambeno zbrinjavanje', kazao je ministar Matić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene