Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon turnira

Sramota u Dubrovniku: Od drvenih klupa na nogometnom terenu načinili kukasti križ!

Kukasti križ na terenu (Foto: Dubrovacki vjesnik) - 1
Kukasti križ na terenu (Foto: Dubrovacki vjesnik) - 1 Foto: Dubrovacki vjesnik
Od klupa za sjedenje koje su bila kraj terena netko je jutros napravio kukasti križ. Sve su primijetili građani koji su pozvali policiju

Na malonogometnom terenu u dubrovačkom naselju Hladnica jutros je osvanuo kukasti križ. Netko ga je sastavio od klupa za sjedanje, koje su do tad stajale odmah do terena.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Incident su primijetili i slikali građani, koji su pozvali policiju na očevid. Za pretpostaviti je da će snimke nadzornih kamera pomoći u istrazi, a počinitelji su to navodno uradili nakon utakmica turnira, piše Dubrovački vjesnik. 

"Jutros oko 8 sati građani su nam dojavili da je netko od drvenih klupa sastavio kukasti križ. Policija je obavila očevid, a kriminalističko istraživanje je u tijeku", rekli su nam u PU dubrovačko-neretvanskoj.

O svemu se oglasio i dubrovački HNS. 

"Najoštrije osuđujemo posljednji incident s fašističkim simbolima koji je sramotu Dubrovnika ponovno stavio na naslovnice nacionalnih medija, a uskoro vjerojatno i znatno dalje", rekli su i dodali da ujedno osuđuju i ponašanje gradonačelnika Frankovića.

"On već gotovo godinu dana uporno ignorira upozorenja vijećnika HNS-a s govornice gradskog vijeća. Podsjećamo da već skoro 12 mjeseci u najvećem gradskom kotaru Mokošica brojne lokacije, pa i glavna šetnica stoje unakažene fašističkim simbolima, a do dana današnjeg isti nisu uklonjeni od strane komunalnih službi Grada. Nažalost, takvi simboli nalaze se i po drugim dijelovima našeg grada, i do danas ih nitko nije našao potrebno ukloniti" kažu. 

Kukasti križ na terenu (Foto: Dubrovacki vjesnik) - 1 Kukasti križ u Mokošici (Foto: HNS) Foto: HNS

"Upornim oglušivanjem na upozorenja vijećnika HNS-a i naših sugrađana gradonačelnik Franković i odgovorne osobe komunalnih društava postali su sukrivci za ovaj posljednji incident jer su prešutno dali podršku za sve ovakve, prošle i buduće, incidente koji nisu na ponos naše države, a posebice ne našeg grada", zaključuju u HNS-u. 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene