Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmrtnice Šibeniku preplavile grad

'U dobi od 946 godina, nakon 20-godišnje bolesti, preminuo je Šibenik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibeniku je danas ukinuta Carinska uprava.

Od danas, u Šibeniku će postojati samo ispostava splitske Carinske uprave. 'Ulaskom u Europsku uniju, Šibenik će postati još nevažniji kao carinsko središte, iako to svojim geografskim, povijesnim i carinskim položajem ne zaslužuje',. rekao je Perica Mamić iz sindikata Carinske uprave.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Nedavno je i u Šibeniku ukinuto gotovinsko središte Fine te Uprava hrvatskih pošta. Gradonačelnik  Ante Županović kaže kako da se Šibenik pretvara u provinciju. 'Borit ćemo se s centralizacijom, ali protiv snage argumenata nećemo moći', rekao je pri tome misleći na racionalizaciju troškova od strane Vlade.

Zbog gašenja niza državnih i privatnih tvrtaka te zatvaranja državnih ureda, u Šibeniku su jutros osvanule brojne osmrtnice gradu. Na njima stoji da je grad rođen 1066., a da je nakon lagane i bolne bolesti preminuo 2012. 'U dobi od 946 godina, nakon 20-godišnje bolesti, preminuo je naš voljeni grad Šibenik', stoji na smrtovnici. 

Sprovod će se održati 6. travnja na Petak veliki, na groblju sv. Ane. Žalosna povorka krenut će u 16:30 sati ispred glavnog ulaza šibenske bolnice. Među ožalošćenima su svi značajniji Šibenčani, od Petra Krešimira IV preko Fausta Vrančića pa do Šime Matavilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene