442644
442644
442644
442644
442644

U HRVATSKU STIŽE MEGA TVRTKA Nude 6000 kuna plaće i posao za 2000 ljudi

Nove poslove nudi tvrtka Teleperformance koja se predstavila u Splitu.

 
 
 
 
Megatvrtka želi doći u Split (Video: Dnevnik Nove TV)
Megatvrtka želi doći u Split (Video: Dnevnik Nove TV)

Velika prigoda za zapošljavanje Splićana. Tvrtka Teleperformance koja je prisutna u 65 zemalja svijeta i zapošljava oko 190 tisuća ljudi, u Splitu želi otvoriti "call centar" i zaposliti do dvije tisuće ljudi. Početna plaća je oko šest tisuća kuna i radi se cijele godine.

Poprilična gužva vladala je na Ekonomskom fakultetu. Kako i ne bi kad treba puno radnika.

"Želimo otvoriti multijezični ured. U planu nam je europsko tržište za naše međunarodne klijente", ističe Gabriele Piva, predstavnik tvrtke.

"Oni imaju plan zaposliti u uredu u Splitu oko 2 tisuće ljudi. To je dosta ambiciozno. Naravno, krenut će prvo s 300 do 400 ljudi", kaže Marijan Čipčić, suorganizator.

Posao je, između ostaloga, odgovaranje na elektroničku poštu i telefonska služba za korisnike. No, hoće li ova tvrtka zaista otvoriti ured u Splitu još nije sto posto sigurno. Sve će, kaže predstavnik tvrtke, ovisiti o odazivu i vještinama kandidata.

"Ako dobijemo zeleno svjetlo, u rujnu počinjemo s otvaranjem tvrtke i traženjem prostora. Planirani početak rada je veljača 2017. Radi se o poslu tijekom cijele godine", ističe Piva.

Početna plaća je oko šest tisuća kuna neto. "Osamsto eura za početnu plaću je malo bolje nego što se nudi u nas svakako. Sad koliko u tome ima istine neznam, pričaju svašta i za mnoge slične firme pričaju pa ljudi rade za minimalac to ćemo sve vidjeti", kaže Splićanka Mirela.

U Splitu je trenutno 13.812 nezaposlenih. U županiji gotovo 30,5 tisuća. Dvije tisuće novih radnih mjesta ublažilo bi crnu statistiku. Naravno, ako dođe do otvaranja tvrtke.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se