Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 5 posto više stranaca

Turisti otkrili zašto je Zagreb hit destinacija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turizam je u glavnom gradu procvjetao. Stranaca je čak pet posto više nego lani, a uz Dubrovnik, metropola bilježi najveći rast.

Zagrebačke ulice sve su češće ucrtane na svjetske turističke karte. Ove je godine Zagreb impresionirao gotovo 400 000 ljudi, što je pet posto više u odnosu na lani. Svjetski jezici odzvanjanju na svakom koraku.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Slika nije dostupna Turisti oduševljeni Zagreb jedan od najuređenijih gradova na svijetu!

>> Gradonačelnik Bandić ima odlične vijesti

'Hrvatski vodiči zaista se trude pokazati nam ljepotu Zagreba, vidimo da Hrvatska nema samo lijepo more', rekao je jedan poljski turist.

Zadovoljan rezultatima, gradonačelnik Bandić otkrio nam je i kako Zagreb ima novo svjetsko priznanje. 'Imam saznanja da je prije mjesec dana Zagreb proglašen šestim najuređenijim gradom na svijetu. Ovih dana ćemo to javno objaviti', rekao je.

Zagreb je tako postao hit destinacija za turiste iz cijeloga svijeta. Almina već godinama strance upoznaje s ljepotama Zagreba.

'Markova crkva, katedrala i panoramski razgled s Gornjeg grada su najčešća mjesta gdje vole fotografirati i gdje ostanu duže', kaže Almina Babić, turistička vodička.

Sve češći gosti glavnog grada su i Japanci. U Zagrebu se ne zadržavaju dugo. Uz hostele i hotele često odsjedaju i u studentskim domovima, koji tijekom ljeta postaju hosteli. A iako je more naš glavni turistički adut, Zagreb je pokazao da ga ne treba zanemariti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene