Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s otpadom

Trogirsko i Makarsko smeće u Splitu još samo u petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je privremeno dopustio gradovima da dovoze svoj otpad na odlagalište Karepovac, nakon što su inspektori zatvorili njihova. Baldasar je obavijestio da to mogu napraviti još samo sutra.

Gradovi Trogir i Makarska od subote više neće moći odlagati svoj komunalni otpad na splitskom gradskom odlagalištu otpada Karepovac, izvijestio je u četvrtak na briefingu s novinarima splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Pročitajte i ovo Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa" Slika nije dostupna Dolaze turisti, a grad pun smeća Zmajlović: Ako Trogir ne preuzme otpad iz Makarske ići će se na prisilne mjere

Karepovac će još samo u petak primiti smeće iz Trogira i Makarske, dok će Okrugu, Marini i Slatinama rok biti produljen još mjesec dana, rekao je gradonačelnik Baldasar.

Problemi sa smetlištima: Gdje će Makarska i Trogir odlagati otpad?

Odlagališta otpada u Trogiru i Makarskoj zatvorena su nakon inspekcijskog nadzora u listopadu 2013. godine. Iz resornog Ministarstva im je upućen nalog po kojem trebaju sanirati odlagalište.

Grad Split im je dopustio da privremeno dovoze svoj otpad dok ne saniraju odlagalište prema propisima Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Čak 3341 tona otpada dovezena je na Karepovac tijekom studenog i prosinca iz Trogira, Okruga, Marine i Makarske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene