Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronalazak rješenja

Trogirski gradonačelnik Stipčić i ministar Zmajlović u petak o odlagalištu otpada Plano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić sastat će se u petak, 18. listopada u Zagrebu s ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem kako bi razmotrili mogućnosti za prevladavanje teškoća u vezi s odlagalištem otpada Plano, u blizini Trogira, za koje je inspekcija nedavno izdala rješenje o zatvaranju zbog nedostatka dozvole za rad.

Takva informacija potvrđena je u trogirskoj Gradskoj upravi.

'Danas je, prema mojim saznanjima, potvrđeno da će se sastanak gradonačelnika Stipčića i ministra Zmajlovića održati u petak', rekao je zamjenik trogirskoga gradonačelnika Radovan Slade Šilović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trogir zatrpan smećem Gradonačelnik odgovorio ministru: 'Ne idem protiv građana!' Slika nije dostupna Zabrana Poziv Zagrepčanima: Ne iznosite glomazni otpad na ulicu, nitko ga neće odvesti!

>>Hoćemo li biti zatrpani otpadom? I Zagrebu izdano rješenje o zabrani odlaganja

Gradonačelnik Stipčić, kako su rekli u njegovu uredu, danas je u inozemstvu na službenome putu.

Tvrtka Trogir holding, koja upravlja odlagalištem otpada Plano, pošto je prošli tjedan primila inspekcijsko rješenje kojim se traži zatvaranje tog odlagališta zato što nema dozvolu za rad, objasnio je Radovan Slade Šilović, poslala je Ministarstvu zaštite okoliša opsežan dopis u kojemu detaljno objašnjava što je učinila u posljednjih nekoliko godina na prevladavanju teškoća u vezi s odlagalištem otpada Plano.

Radovan Slade Šilović istaknuo je kako je inspekcijsko rješenje o zatvaranju odlagališta otpada Plano neočekivano i za tvrtku Trogir holding i grad Trogir jer gradska vlast, otkako je nakon lokalnih izbora preuzela dužnost u lipnju ove godine, nije dobila nikakvu obavijest ni bilo kakvo upozorenje u vezi s odlagalištem otpada Plano. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene