Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voće i povrće u školama

Tri ministra predstavila zajednički projekt 'Jedem voće, mislim zdravo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske škole ulaskom u Europsku uniju postaju dio projekta Shema školskog voća. Od jeseni će u školama jednom na tjedan imati besplatan obrok svježeg voća i povrća. Projekt vrijedan više od milijun eura većinom je financiran sredstvima Europske unije, a predstavili su ga ministri poljoprivrede, zdravlja i obrazovanja.

Svježe voće i povrće od iduće školske godine bar jednom na tjedan naći će se na stolu hrvatskih učenika. 'To mi je jako dobro, volim jesti povrće i voće', kazao je jedan učenik.

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Slika nije dostupna Nova školska shema Europska komisija Hrvatskoj dala 2,5 milijuna eura za voće, povrće i mlijeko za školsku djecu

Pod sloganom 'Jedem voće, mislim zdravo' tri ministra, Jovanović, Jakovina i Ostojić predstavili su zajednički projekt. 'Riječ je o 835 osnovnih škola. Govorimo o oko 162.000 potencijalnih učenika od prvog do četvrtog razreda', kazao je ministar Jakovina.

>> Hrvatski roditelji nezadovoljni: Naša djeca nemaju jednake mogućnosti!

Cilj je uravnotežiti prehranu, smanjiti unos nezdrave hrane i omogućiti djeci dodatan obrok svježeg voća i povrća. 'Djeca u Hrvatskoj se hrane nezdravo i premalo se kreću, a osljedice su povećana tjelesna težina iz čega proizlazi i čitav niz komplikacija, od šećerne bolesti do bolesti srca', kazao je ministar Jovanović.

Projektom su zadovoljni svi - djeca, učitelji i roditelji, a profitirat će i dobavljači. Učenici će jesti domaće voće i povrće. 'To je dobro i korisno u prvom redu za djecu, a inama će donijet neku dobit.', kazao je dobavljač Vlado Duspara.

Zdrava djeca jamstvo su i zdrave budućnosti. Ovaj projekt uvelike će utjecati na prehrambene navike mladih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene