Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj istražuje USKOK

Tražili je 10 tisuća eura za posao u HAC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plave kuverte najučinkovitiji su način kako se zaposliti u Hrvatskim autocestama. Ovisno o željenom položaju iznosi mita kreću se i do deset tisuća eura. Javna je to tajna o kojoj nitko ne želi govoriti. Donosimo ispovijest zaposlenice HAC-a, koja je odlučila izaći iz tame i otkriti tko je od nje tražio mito da bi dobila posao.

Majda Rumora više se ne boji zastrašivanja nadređenih. Kaže, isti scenarij pri zapošljavanju u Hrvatskim autocestama poput njezinog proživjele su još stotine. Molba joj je najprije odbijena. 'Ja mislim da je to sto posto je bio Mato Šarčević. Rekao je da bi trebalo dati 10 tisuća eura i da mogu raditi gdje ja hoću. To je kao jedan trio. Oni dijele 40 posto Klarić, 40 posto Krapljan i 20 posto kupi mrvice Šarčević', smatra Majda.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

Mito nije dala. Naposljetku je ipak zaposlena kao samohrana majka dvoje djece. Slučaj je iznijela jučer na sastanku predstavnika Uprave s radnicima u Kutini. Dobila je samo nove prijetnje od prozvanog rukovoditelja HAC-a, bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Željka Krapljana. 'Imala sam osjećaj da će me čak i udariti koliko je pocrvenio od bijesa. Vikao je na mene da sam poremećena, luda, lupao, da će me tužiti', dodaje Majda.

Odbacuje optužbe

Željko Krapljan optužbe odbacuje. 'Apsolutno s tim nisam imao, niti imam ikakve veze. Prvi put sam tu gospođu jučer vidio. Tako da ne bi želio ni komentirati jer mi je to krajnje smiješno, neozbiljno, neodgovorno. Zapošljavanja se kod nas sva vrše preko kadrovske službe', izjavio je Krpan. U Majdinu obranu stao je i sindikat. 'Svi oni kojima netko traži novac već bi jedanput trebali izaći iz anonimnosti i pokrenuti postupak. To je krivično djelo i mislim da onaj tko to radi treba krivično odgovarati', smatra Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata. Prozvani su danas razgovarali s USKOK-om. No još nitko nije pokrenuo postupak protiv njih. Majdin istup tek je početak zatvaranja pandorine kutije u HAC-u. Kaže, potrebna je hrabrost i ostalih koji su dali traženi mito, kao i onih koji su ostali i bez posla i bez novca.

Majda Rumora moli sve one koji imaju sličnu priču da joj se jave na borj telefona 091/903-0247

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene