Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema plaće, nema rada!

Traže svoje plaće: Radnice DTR-a na sastanku s Mrsićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnice radnica Domaće tvornice rublja, koje već dva tjedna prosvjeduju u Zagrebu, otišle su na razgovor s ministrom rada Mirandom Mrsićem.

Radnice DTR-a štrajkaju od 7. svibnja jer im poslodavac nije isplatio dvije zaostale plaće, naknade za prijevoz i materijalna prava - božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Nakon dva mjeseca prosvjeda Novi početak DTR-a: Brige nakratko ugasila isplata zaostalih plaća

'Kako živim, ne znam ni sama. I baka i sam i majka, imam i studenta. Odrekla sam se svega. Ne samo ja, već i moje kolegice',kazala je radnica Ružica Beuk. Danas se sastaju s ministrom Mirandom Mrsićem.

>> Radnice već 13. dan u štrajku: 'Dužni su mi moj život i moje živce'

Na prijašnjim sastancima poslovodstva i radnica Domaće tvornice rublja nije postignut dogovor u vezi zahtjeva radnica. Svjesne su situacije u firmi i smatraju kako nema napretka.

'Jedno je sigurno - za taj stečaj, ukoliko do njega dođe, nisu krivi radnici Domaće trikotaže rublja, nego je kriva nesposobna Uprava', kazao je Ivan Majdak, potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene