Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROVERZNI GOSTI

POČINJE TRADFEST, MEĐUNARODNA KONFERENCIJA KONZERVATIVACA Glavni gost kontroverzni kardinal Burke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raymond Burke poznat je i po tezi da je za pedofiliju u Crkvi kriv radikalni feminizam. Konferenciju će otvoriti Davor Ivo Stier, aktualni ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade.

U zagrebačkom hotelu Dubrovnik večeras počinje međunarodna konferencija Tradfest, s ciljem promišljanja i i promicanja tradicionalnih i konzervativnih ideja.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Olivier Véran Pravo imaju od 1975. Francuska bi uskoro u ustav mogla upisati pravo na pobačaj

Riječima samih organizatora, "TradFest je festival tradicije i konzervativnih ideja nasuprot tzv. ‘naprednih’ i militantno-sekularnih ideja i politika koji su na nasilan i revolucionarni način pokušali zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i zapadnom svijetu".

Glavni gost ove konferencije kontroverzni je američki kardinal Raymond Burke, poznat po svojim ekstremno konzervativnim stajalištima. Primjerice, za Burkea su ljudi koji se razvedu pa ponovno vjenčaju jednaki kao ubojice, a za pedofiliju u crkvenim redovima krivi radikalni feminizam. Po Burkeu, radikalne feministkinje krive su za postojanje seksualno zbunjenih, "dezorijentiranih muškaraca", koji postaju svećenici, a potom seksualno zlostavljaju djecu.

Papa Franjo prije dvije godine smijenio je Burkea s visoke dužnosti na Vrhovnom sudu Apostolske singature i postavio ga na praktički protokolarnu funkciju zaštitnika Suverenog malteškog reda.

Pozdravni govor na Tradfestu održat će aktualni ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier. Potom će na temu "Obrana kršćanskih načela u javnom životu: osvrt na pro-life kampanje u Poljskoj" govoriti Sławomir Olejniczak, jedan od čelnika poljskog konzervativnog pokreta.

Kako smo već pisali, Poljakinje danas ponovno prosvjeduju na ulicama, jer iako je parlament nedavno odustao od zakona koji bi gotovo potpuno zabranio pobačaj, vođa vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda, Jaroslav Kačinski najavio je novi restriktivni zakon. Prema njemu, abortus neće biti dopušten ni kada je sigurno da fetus neće preživjeti, kako bi dijete bilo kršteno i pokopano te imalo ime.

Kardinala Burkea predstavit će don Damir Stojić, koji se "proslavio" izjavom kako je medicinski nevjerojatno da žena može zatrudnjeti uslijed silovanja, a koju je kasnije zanijekao, te da je rodna ideologija znanstvena fantastika.

Govor kardinala Burkea koji će uslijediti nosi naslov "Evanđelje života i nova evangelizacija", a po dolasku u Zagreb jučer je u crkvi sv. Katarine predvodio svetu misu.

Tradfest organizira zaklada Vigilare. Luka Popov, potpredsjednik zaklade, kazao je jučer da su "vrlo počašćeni da se jedan od nauglednijih prelata, kardinala iz kardinalskog zbora, odazvao ovoj konferenciji. Tu su također i naši priatelji iz Poljske. Aktualna tema bit će Zakon o pobačaju, pitanje koje se poteglo i u Poljskoj". Dodao je i da će vidjeti što mogu naučiti iz njihovog iskustva "kada to pitanje dođe na red i u Hrvatskoj".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene