454657
454657
454657
454657
454657

Poljakinje opet prosvjeduju zbog strožeg zakona o pobačaju

  • , 24.10.2016., 14:46
  • Autor:
  • komentara

Poljakinje ponovno prosvjeduju protiv postroženja zakona o abortusu.

 
 
 
 
Prema najavljenom još restriktivnijem zakonu, abortus neće biti dopušten ni kada je sigurno da fetus neće preživjeti (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Prema najavljenom još restriktivnijem zakonu, abortus neće biti dopušten ni kada je sigurno da fetus neće preživjeti (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Parlament je zbog masovnih prosvjeda žena u crnom prije tri tjedna odustao od gotovo potpune zabrane. Međutim vođa vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda, Jaroslav Kačinski najavio je novi restriktivni zakon.

Prema njemu, abortus neće biti dopušten ni kada je sigurno da fetus neće preživjeti, kako bi dijete bilo kršteno i pokopano te imalo ime. Poljska već ima jedan od najrestriktivnijih zakona o abortusu u Europi.

„Umorna sam od arogancije vlasti, kršenja ustava i građanskih prava žena. I ne samo žena. Dosta mi je ignoriranja glasa naroda kao što se nama radi danas", kazala je prosvjednica Ewa Trojanowska.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se