Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga ratnih zločina

Istraživali 'Pume', našli 'topničke dnevnike'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom pretresa stana jednog umirovljenog časnika HV-a pronađene su kutije s dokumentima, za koje se sumnja da bi među njima mogli biti i topnički dnevnici.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, prilikom pretresa stana umirovljenog časnika policija je pronašla tri kutije s raznoraznim dokumentima vezanima za akcije Bljesak, Maestral i Oluja. Riječ je o dokumentima koje umirovljeni djelatni časnik ne bi smio imati u privatnom posjedu, a Jutarnji piše kako se sumnja da su među njima možda i nestali topnički dnevnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odbio žalbu Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje topničkih dnevnika Slika nije dostupna Josipović primio Sergea Brammertza

Umirovljeni časnik je uhićen zajedno sa sedam bivših pripadnika 7. gardijske brigade Puma, a sve ih se zajedno sumnjiči za ratni zločin u selu Mliništa kod Glamoča, tijekom vojne akcije Maestral, 1995. godine. Časnik je umirovljen tek prije desetak dana. Jutarnji piše da je umirovljen kako njegovo uhićenje ne bi naštetilo ugledu Oružanih snaga. O svemu je obaviješten i ured premijerke Jadranke Kosor i to pred sam kraj istrage te potom i ministar obrane Vukelić, kada je časniku savjetovano da se povuče u mirovinu, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene