Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva taktika

Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu
Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Foto: DNEVNIK.hr
Tonino Picula vjeruje da će uspjeti i četvrti put osvojiti mandat za Europski parlament iako ga je stranka stavila na posljednje mjesto na listi.

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula po svoj četvrti mandat ide s posljednjeg mjesta na kandidacijskoj listi svoje stranke. Već je ranije govorio kako tim mjestom nije zadovoljan, ali uvjeren je da će ga građani podržati preferencijalno.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora"

"Imam različita iskustva na izborima za EP. Bio sam prvi, peti, a danas sam posljednji na listi, ali sam uvijek voljom građana bio izabran. Vjerujem da će tako biti i ovaj put. Još nitko nije nadmašio moj izborni rekord iz 2014. godine, kada sam dobio 135.000 preferencijalnih glasova", rekao je u razgovoru za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić - 3 Šutnja u policiji Zapeo slučaj Matanić: "Bez prijava i dokaza nema ni progona"

Picula je također otvoreno kritički govorio o taktici SDP-a da na izbore za Hrvatski sabor uključi i predsjednika Zorana Milanovića. Po svemu sudeći, kako je u utorak rekao predsjednik stranke Peđa Grbin, stranka je odustala od Milanovića kao mandatara za sastavljanje vladajuće većine, a Picula smatra da trebaju ići i korak dalje.

"Ako nakon svega ne dođe do promjena u Banskim dvorima, onda bi svakako trebalo doći do promjena na Pantovčaku", rekao je upitan o tome treba li SDP koncem godine podržati Milanovića u kandidaturi za novi predsjednički mandat.

Svojoj je stranci također poručio i kako između SDP-a i DP-a ne može i ne smije biti razlika samo u jednom slovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene