Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buran dan na Iblerovom trgu

Picula potvrdio da razmišlja o kandidaturi za predsjednika SDP-a, Hajdaš Dončić suzdržan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Dnevnika Nove TV, Tatjana Krajač analizirala je najnovija događanja u SDP-u i odluku Zorana Milanovića o odlasku sa čela SDP-a.

'To je pitanje koje je podijelilo SDP-ovce - je li trebao podnijeti neopozivu ostavku ili ostavku s odgodom. Mnogi su potvrdili da su iznenađeni no moram priznati da ne znam zašto, jer je Milanović to najavljivao još u kampanji i mnogi su ga zbog toga i kritizirali - zašto ide u kampanju ako ga ta pozicija više ne zanima', rekla je Tatjana Krajač o odluci Zorana Milanovića da se povuče sa čela SDP-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović o odluci Ustavnog suda Reakcija predsjednika Milanović: "Ja ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako" Miroslav Šeparović pravne posljedice Upozorenje predsjedniku: Pogledajte što je točno napisao Ustavni sud

Licitacija imenima koja se spominju kao nasljednici Zorana Milanovića već je počela. Iz sata u sat se spominje sve više ljudi.

Tonino Picula je odaslao poruke da se spreman kandidirati ponovno za predsjednika SDP-a.

'Konačnu odluku ću donijeti nakon konzultacija sa ljudima na koje računam i čije mišljenje cijenim', rekao je Tonino Picula za Novu TV.

Nagađa se da će se kandidirati i Zvonko Mršić iz Koprivnice. Zoran Milanović bi volio da se Predsjedništvo SDP-a složi s njegovim prijedlogom za zamjenika.

'Nitko ne bi trebao imati takav ego'

Kao potencijalni čelnici ove stranke spominju se i Siniša Hajdaš Dončić te Ranko Ostojić.

Siniša Hajdaš Dončić u izjavi za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na najnovija događanja.

'Treba malo dublje proanalizirati koji su razlozi poraza, ali sa druge strane postoji trend da sve veći broj građana se priklanja nekim trećim ili četvrtim opcijama', rekao je.

Upitan je i vidi li se kao novi vođa SDP-a.

'Prerano je za bilo kakve špekulacije. Moram jednostavno onako racionalno i trezveno razmisliti. Treba vidjeti što je najbolje za SDP, a ne za pojedinca. Dakle, nitko ne bi trebao imati takav ego. Trebamo vidjeti kako sačuvati SDP da nam se ne dogode neki sindromi koji su nam se dogodili u sestrinskim strankama u Europi', rekao je Hajdaš Dončić.

Maras: U našoj kampanji je nedostajalo energije

Gordan Maras je u Dnevniku Nove TV rekao kako nije iznenađen odlukom Zorana Milanovića o odlasku sa čela SDP-a.

'Nisam iznenađen jer je Zoran to najavljivao i to je u skladu s njegovim političkim ponašanjem. On je pokazao da će voditi stranku, da zna preuzeti odgovornost za rezultat koji je postigao na izborima'.

Na pitanje je li Milanović kriv za ovakav poraz na izborima ili je krivica na svima u Predsjedništvu, Maras je odgovorio kako svi snose jedan dio odgovornosti.

'Ogroman napor je uložen. Građani su izašli u malom broju. U našoj kampanji je nedostajalo energije. Upravo to očekujem od novog lidera ili liderice', rekao je.

Mostu i HDZ-u poručuje da se dogovore i da ne bude više mučenja kako je bilo u prethodnom periodu. Istaknuo je kako nikom ne treba ono što je bilo proteklih mjeseci.

Upitan je i zna li kuda ide Zoran Milanović.

'To ćete morati pitati njega. Ponosan sam što sam s njim surađivao. Želim mu svako dobro u njegovoj novoj karijeri', zaključio je Gordan Maras. A nagađa se kako Milanović planira otići u neku od europskih institucija.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene