Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li vama smiješan?

Karamarko o predsjednikovom vicu: Nije baš smiješan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko u Zagrebu je komentirao je sporni referendum o ćirilici, činjenicu da USKOK češlja Inu, a evo što je rekao o vicu koji je u četvrtak ispričao predsjednik Ivo Josipović.

Upitan je li čuo vic koji je ispričao predsjednik Republike Ivo Josipović na Pričiginu u Splitu, u kojem spominje i njega, Karamarko je rekao da ga je čuo i da, iako u vicu nije glavni lik, on (vic) nije previše smiješan.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Objava s Pantovčaka Milanović povjerio Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade Hrvatski sabor Datum prvog zasijedanja Predsjednik Zoran Milanović objavio kada će se održati prvo zasjedanje Sabora

"Drago mi je da se predsjednik Josipović zabavlja iako vrijeme, s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazimo, nije baš za pričanje viceva", rekao je Karamarko.

Predsjednik ispričao vic! Je li vam smiješan?

Karamarko o refrendumu o ćirilici

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak navečer da je HDZ na vrijeme upozoravao kako do referenduma o ćirilici i skupljanja potpisa uopće ne bi došlo da se poštivao članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

"Vlada je svojom nezgrapnošću dovela do te situacije", rekao je Tomislav Karamarko novinarima uoči svečanog skupa u povodu 24. obljetnice HDZ-a Podsljeme upitan kako komentira izjavu premijera Zorana Milanovića da je taj referendum "sramota".

Karamarko se poziva na članak Ustavnog zakona u kojem se kaže da se odredbe tog i posebnih zakona kojima se uređuju prava pripadnika nacionalnih manjina moraju tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

O USKOK-u u Ini

Na pitanje kako komentira prisutnost USKOK-a u Ini odgovorio je da to ne želi komentirati napomenuvši da pravna država mora funkcionirati, a USKOK neka obavi svoj posao, ako za to ima razloga. "Meni je bitno da se zaštite interesi Republike Hrvatske", dodao je.

Bez komentara o Željku Sabi

Predsjednik HDZ-a nije želio komentirati niti informacije da se SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo nagodio s USKOK-om i priznao krivnju u slučaju u kojem ga se tereti da je HDZ-ovim vukovarskim vijećnicima Mariji Budimir i Radivoju Đuriću nudio mito kako bi prešli na stranu SDP-a. "Ne bih komentirao sudski postupak. Vidjet ćemo čime će to rezultirati i ne bih to komentirao", kazao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene