Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Dnevnice

Saucha se pojavio u Saboru: "Vratio sam se jer moram od nečega živjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Saucha danas se pojavio u Saboru, prvi put nakon što je pušten iz Remetinca.

Nakon što je izašao iz istražnog zatvora, Tomislav Saucha, SDP-ovac kojem se stavlja na teret lažiranje putnih naloga dok je bio predstojnik kabineta bivšeg premijera Milanovića, danas se pojavio u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna afera dnevnice Zeljko: "O dnevnicama sam unatoč zabrani obavijestila Plenkovića i Božinovića" Slika nije dostupna afera dnevnice Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi: "Ostajem pri obrani koju sam iznio"

Novinarima je poručio kako ne želi komentirati svoj slučaj te da je u Sabor došao raditi.

"Nisam kriv"

"Od jutra do mraka radim na svom predmetu. Tu sam, ne skrivam se, ne bježim. Nisam kriv! Cilj mi je da se sazna tko je kriv za aferu Dnevnice. Vratio sam se u Sabor jer moram od nečega živjeti. Neće mi nitko stavit flaster na usta. Nisu me slomili", kazao je Saucha i dodao da će raditi na tome da vrati povjerenje.

Saucha se zahvalio medijima koji su, kako smatra, "korektno pratili" njegov slučaj.

"Vi ste ti koji ste cijelu priču razotkrili, i meni je drago da jeste. Meni je žao da se to nije ranije saznalo. Da sam imao priliku ranije to pročitati, postupio bih isto kao što sam postupio te subote, 4. veljače. Došao sam raditi. Znam da nisam kriv i da ništa krivo nisam napravio. Ne želim da itko snosi neki teret zbog nečeg što se događa meni osobno", kazao je Saucha.

Podsjetimo, Tomislava Sauchu, saborskog zastupnika SDP-a USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna.

Ostavka na pozicije u saborskim odborima

Uhićen je i pritvoren nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića.

Saucha je dao ostavku na sve pozicije u saborskim odborima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene