Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će nezavisni zastupnik

Poslao pismo: Saucha istupio iz SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Saucha istupio je iz SDP-a i bit će nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru.

Tomislav Saucha, kako doznaje Dnevnik Nove TV, je dao ostavku na sve pozicije u saborskim odborima. Poslao je pismo predsjedniku SDP-a, Davoru Bernardiću, u kojem, između ostalog kaže da ne želi biti teret stranci.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Njegova osobna odluka je da se povlači iz svih dužnosti koje je u ime SDP-a obavljao u Saboru i stranka to prihvaća kao moralni čin. Od danas on je nezavisni zastupnik nakon što se s današnjim danom ispisao.

On i dalje tvrdi da je u istrazi koja se protiv njega vodi nevin. Ako to daljnja istraga potvrdi, njegov povratak u SDP bit će samo formalnost, kažu u stranci.

Ističu i da nitko od Sauche nije tražio vraćanje saborskog mandata te da on postaje nezavisni zastupnik koji se povlači sa svih dužnosti koje je obnašao u ime SDP-a.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je prihvatio njegovu odluku kao moralni čin, kažu u stranci.

Podsjetimo, Tomislava Sauchu, saborskog zastupnika SDP-a USKOK tereti da je kao bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i tako oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna.

Uhićen i pritvoren nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića.

Nakon što je USKOK ispitao sve svjedoke Saucha je pušten iz pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene