Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković o Bauku:

"On je matematičar, sigurno zna horoskopski znak svih zastupnika. Ja mogu sve!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovar na Svečanu Sinjsku alku stigli su i saborski zastupnici Mosta Miro Bulj i Tomislav Panenić.

Miro Bulj trebao je danas u Vukovaru biti izaslanik predsjednika Sabora Bože Petrova, no kako Petrov  više nije predsjednik ni Bulj nije izaslanik. Kaže da je došao kao Sinjanin i bivši alkarski vojvoda. Komentirajući krizu vlasti, Bulj je rekao:

Pročitajte i ovo Ilustracija Aktualna tema Što mislite o građanskim stražama na granici? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Miro Bulj "Zaštita Cetinske krajine" Bulj zbog migranata najavio građansku stražu: "Polovica njih su teroristi. Ako oni počnu pucati, i mi ćemo"

"Plenković je diktator i dragi vođa kojemu će i danas odabrani kojima je Penava (vukovarski gradonačelnik op.a.) nabavio ulaznicu pljeskati. Sad većina očito više nije većina, pa pogledajmo gdje je sad Hasanbegović, gdje su ostali saborski zastupnici koji nas uvjeravaju da nisu dio većine. Sabor je postao jedno trgovačko društvo, gdje se tezgari gore nego na ijednoj tržnici", kazao je Bulj.

Premijer Plenković nije mu ostao dužan:

"Ja sam siguran da vape Dalmatinci da im prvi čovjek bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da im župan bude Miro Bulj.  U svakom momentu kad sam dolje zovu me rođaci i kažu, daj molim te, samo da Bulj bude župan. Njega nikad nisam doživljavao kao dio parlamentarne većine i to sam rekao kolegi Petrovu prije nekoliko mjeseci" , poručio je Plenković.

Bulj mu je na to odgovorio kako pozdravlja njegove rođake.

"Pozdravljam njegove rođake, ali neće na teret Hrvatske i Dalmacije gledati svoje ciljeve, a to je isključivo da bude šef EU", poručio je Bulj.

Premijer danas ne isključuje mogućnost da novi ministri budu i iz drugih stranaka.

"Moj je izbor s kim ću ići u partnerstvo!", kazao je Plenković.

Premijer je danas imamo poruku i za SDP-ovog Arsena Bauku, koji je kritizirao novi raspored snaga u Saboru.

"Ja mogu sve!"

"On je matematičar, siguran sam da zna kad su se rodili, što su u horoskopu,
kakvi su astrološki signali, on će vam to sve reći, a ja mogu sve, sve mogu!", kaže Plenković.

O rekonstrukciji Vlade za RTS je progovorio i Milorad Pupovac. I nagađanjima nazvao tvrdnje da bi mogao biti jedan od potpredsjednika.

"Ministri koji nedostaju bit će popunjeni, ako bude potrebno rekonstrukcija će biti
opsežnija od minimalnog broja", kaže Pupovac.

Pupovac dolijeva ulje na vatru

U političkoj prepirci HDZ-a i MOST-a, Pupovac je dolio ulje na vatru.

Prozvao je  smijenjenog ministra Vlahu Orepića i najavio da će se ispraviti brisanje građana  srpske nacionalnosti iz izborne evidencije. U MOST-u mu na to ne ostaju dužni.

"Postavljam pitanje premijeru koji će morati ispunjati želje Pupovcu - da li će zajedno sa njim vrijeđati rane Vukovara i vratiti ćirilične ploče Vukovaru", kazao je Bulj.

Mostov Tomislav Panenić je pak odgovorio Furiu Radinu na optužbe da Most nije sklon manjinama.

"Bivša Vlada tražila je od manjina da pokažu svoj plan trošenja novca i dokažu da rade za manjine a ne u korist sviju. Tada su to odbili. A sad kad su podržali Plenkovića vidljivo je za koga rade", kazao je Panenić dajući izjavu novinarima.

Rekao je i da očekuju da će Zlatko Hasanbegović, koji se kandidirao na lokalnim izborima za Grad Zagreb na listi nezavisne Brune Esih, odigrati ključnu ulogu i odbiti glasati za četiri nova ministra koja bi nakon izbora u Saboru trebao predložiti premijer Andrej Plenković.

Novih političkih fronti, bez sumnje, bit će još. Jer dva tjedna do lokalnih izbora - sve se manje biraju riječi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene