Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stalno neka obećanja

'Možda' i 'Vidjet ćemo' - magične riječi hrvatske politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade posjetio je Dubrovnik i održao sastanak sa županom, gradonačelnikom i načelnicima. Teme su bile investicije i projekti ali i problemi krajnjeg juga naše zemlje.

Obećanja je puno, a konkretnih odgovora malo. Jedino konkretno jest što je napokon potpisan ugovor za Kupare, projekt koji bi se trebao realizirati u idućih 6 godina.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Političari dođu i obećaju. Potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, pozivao je na konkretno djelovanje. No o obećanjima koja stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije već godinama slušaju, o prometnom spajanju juga s ostatkom Hrvatske i dalje se samo razgovara.

'Govorili smo o autocesti koju treba dovesti do Dubrovnika, o brzoj cesti Zračna luka - Dubrovnik, o pelješkoj cesti', kazao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Hoće li ovo područje dobiti autocestu i Pelješki most, potpredsjednik Vlade potvrdno: 'Pa naravno, mi ćemo već ove godine riješiti situaciju s Pelješkim mostom i ako Bog da, vidjet ćemo kad će početi gradnja'.

Most je prioritet, ali tako je godinama. Godinama se čekalo rješenje i za Kupare. Nakon 25 godina, ruševine iz rata trebale bi dobiti novi sjaj. Rok do 6 godina. Ugovor s Avenue grupom potpisan je jučer.

'Pet hotela s pet zvjezdica. Ulaganje minimalno 722 milijuna kuna, pretpostavlja se da će ići preko milijardu', prestojnik DUDI-ja, Tomislav Boban.

Milijunske investicije, magične riječi. Prioriteti i terminal u Gružu, golf na Srđu, proširenje ACI marine u Komolcu. Novi hoteli, turistički kompleksi i još više gostiju. A u srcu sezone na cestama i u samom gradu je već sada neizdrživo.

Još jedno obećanje hrvatskom jugu je teško ostvarivo. Odšteta za Pelješčane koji su opustošeni u lanjskim požarima nema na vidiku.

'Evo, ne znam puno o tom problemu, oko odšteta. To je bilo prošle godine i o tome ćemo još svakako razgovarati i možda pokušati naći način da se to regulira', poručio je Karamarko.

Možda i vidjet ćemo, najčešće su riječi koje su se čule na današnjem sastanku u Dubrovniku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene