Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko:

VIDEO 'Vlada će iza sebe ostaviti zgarište, ovo je spaljena zemlja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ će zatražiti da se prijevremeni parlamentarni izbori održe istodobno s izborima za Europski parlament, u svibnju iduće godine, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Ako nam je svima do kolektivnog mazohizma, onda ih trpimo još dvije godine, ali ja mislim da će izbori doći puno prije. Mislim da bi to bilo primjereno jer Vlada ništa nije napravila. Ponovno su nas zadužili za 200 milijuna eura. Ostavit će iza sebe zgarište, ovo je spaljena zemlja. To je u gospodarskom smislu figurativno rečeno što je ova Vlada napravila', rekao je novinarima Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija''

Demantirao je natpise u jednim novinama kako je HDZ spreman na koaliciju s ljevicom. 'U dalekoj budućnosti koalicija bi bila moguća kada bi hrvatska ljevica bila poput one u Njemačkoj, domoljubna i socijalno-demokratska, ali s SDP-om, za kojeg ne znamo je li socijalna demokracija ili jugonostalgija - koalicija ne dolazi u obzir', naglasio je predsjednik HDZ-a.

Komentirajući jučerašnju odluku Ustavnog suda o ukidanju radne obveze liječnicima, Karamarko je rekao da bi ministar zdravlja Rajko Ostojić i premijer Zoran Milanović trebali dati ostavku. „Nakon takvog gafa, nepoznavanja zakona - to je već četvrti ili peti put da je Vlada u sukobu s Ustavnim sudom - to je sasvim dovoljno da se ozbiljno zapitaju je li došlo vrijeme da odu, ako ne zbog toga što su gospodarstvo potpuno uništili, onda zbog ovoga; ova Vlada je u sukobu sa zakonom“, ocijenio je Karamarko.

Šišljagić: HDSSB nije nikom jamčio da će podržati ustavne promjene!

Pozdravio je odustajanje HDSSB-a od podržavanja ustavnih promjena i ocijenio kako bi, da se to nije dogodilo, HDSSB izdao vitalne hrvatske interese. 'Predložene Ustavne promjene bi bile pogubne za Hrvatsku i HDZ će uskoro objasniti što se s njima zapravo spremalo', naglasio je predsjednik HDZ-a.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj, Karamarko je rekao da "lex Perković mora biti aktiviran 1. siječnja 2014. godine", te ako će Vlada i pokušati nešto napraviti da spriječi izručenje - neće uspjeti. 'Već drugi put ići varati Europsku uniju, bilo bi katastrofa“, zaključio je Karamarko.

Tomislav Karamarko nije se pojavio na domjenku vlastite stranke

Predsjednik HDZ-a na upite novinara komentirao je i jučerašnji nedolazak na primanje kod predsjednika Republike Ive Josipovića. Svojim nedolaskom na primanje kod Josipovića, kazao je, nije ga ignorirao. Nije došao zbog drugih obveza, dodao je.

U Virovitici se danas održava sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene