Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Relativiziraju državu'

Karamarko o Vladi: 'Naprosto, nema ništa. Pa pogledajte na što to sliči'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako vladajući nemaju rješenja za gospodarsku krizu.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u srijedu da vladajući relativiziraju i pokušavaju srušiti hrvatsku državu i ustvrdio da nemaju rješenja za gospodarsku krizu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

U izjavi novinarima uoči svečane akademije u povodu 15. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, predsjednik HDZ-a kazao je kako je kao Tuđmanova ostavština ostala neovisna hrvatska država.

FOTO Obitelj, kolege, prijatelji i političari položili svijeće na grobu Franje Tuđmana

'Imamo potpuno neovisnu, svoju hrvatsku državu, članicu NATO-a i EU. Naravno da postoje i oni koji to relativiziraju, pokušavaju rušiti, kao što je trenutna vlast. Moram biti otvoren i iskren', rekao je.

To je, dodao je, povod da HDZ, kao i 1990. pobijedi na izborima i 'vrati sve one vrijednosti za koje smo se borili 90-ih'.

'Danas ćemo domoljublje kao pravi HDZ-ovci, koji su imali otvoren, jasan stav prema domoljublju, sigurno artikulirati kroz borbu za kvalitetniji život i bolji standard naših građana', dodao je.

O lošem radu Vlade

Državni zavod za statistiku potvrdio je u srijedu svoju raniju procjenu, objavljenu u studenom, o padu hrvatskog gospodarstva već 12. kvartal zaredom (0,5 posto na godišnjoj razini), a upitan za komentar, Karamarko kaže kako je to dokaz lošeg rada Vlade.

'To svjedoči o lošem radu Vlade koja nema rješenja, nema programe, projekte, investicije, nema komunikacije s raznim društvenim skupinama - sindikatima, Crkvom, oporbom, braniteljima. Naprosto, nema ništa. Pa pogledajte na što to sliči', rekao je.

'Aktualna vlast je sa svih pozicija pomela sve ono što ne misli kao oni'

Na upit novinara što će HDZ napraviti ako dođe na vlast, predsjednik stranke odgovara kako HDZ ima 'integralni, cjeloviti gospodarski program, a ne neke parcijalne zahvate koji obično ne uspijevaju', a s kojima pokušava Vlada.

'Ova Vlada zapravo ima samo jedan jedini program - vođenje nekakve porezne politike koja bi povećala dotok novca u proračun, a to im, naravno, ne uspijeva jer uništavaju poreznu bazu', ustvrdio je.

Porezna politika Vlade, smatra Karamarko, urušava cijeli sustav - ne daje prostor razvoju malom i srednjem poduzetništvu, nema investicija, zaustavljeni su svi procesi u gospodarstvu.

Podržao prosvjed branitelja

Karamarko je podržao i prosvjed branitelja ispred Ministarstva branitelja, a koji su u srijedu održali i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića ukazujući na potrebu učinkovitijih mjera sprječavanja suicida u braniteljskoj populaciji i među članova njihovih obitelji.

FOTO Glogoški: Branitelji su stvarali državu - ako treba i mijenjat će je

'Branitelji su apsolutno u pravu i ne smije ih se ignorirati. Mislim da je ministar (Predrag) Matić još davno trebao dati ostavku. Ne znam kako može mirno spavati, znajući da se toliki ljudi smrzavaju zbog njega', rekao je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene