Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o smjenama

STRANAČKI ANGAŽIRANI? 'Ako se to dokaže onda je čin ove njihove smjene opravdan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko je komentirao smjene na čelu Ravnateljstva policije i PNUSKOK-a.

'Zalagao sam se za to već mjesec dana i mislim da je dobro da je došlo do toga', izjavio je novinarima Tomislav Karamarko.

Na upit je li smijenjen glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, Karamarko je rekao kako misli da je.

'Tako sam čuo. Čekat ćemo potvrdu večeras. Mislim da su to ljudi za koje postoji osnovana sumnja da su bili stranački angažirani, da su koristili dio sustava za SDP-ove potrebe. Ako se to dokaže onda naravno da je čin ove njihove smjene opravdan', rekao je Karamarko o smjenama šefa policijskog USKOK-a Maria Bertine te šefa policije Vlade Dominića.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

O kandidatu za ministra branitelja Tomi Medvedu rekao je da je ugledni branitelj i izniman čovjek te kako vjeruje da će biti potvrđen u Saboru u petak i da mu je žao što je cijeli proces tako dugo trajao.

Za Milijana Brkića rekao je kako je bio prvi izbor, ali, dodao je, on je odustao. Kako je rekao, morao je prihvatiti argumente svojeg prijatelja o odustajanju jer njegova obitelj ne smije patiti zbog onog što mu neki namještaju. O pritiscima kojima je Brkić bio izložen posljednjih mjesec dana rekao je kako ih ne bio poželio nikome te da je to bilo"vrlo nekorektno i vrlo zločesto". "Brkić je častan, vrijedan, domoljub, branitelj i lojalan čovjek i zbog toga smo ga branili i branit ćemo ga", istaknuo je Karamarko.

Na novinarsko pitanje hoće li Brkić biti predložen za potpredsjednika stranke Karamarko je odgovorio kako se to još ne razmatra, no, dodao je, uvijek će imati istaknuto mjesto u stranci.

Opovrgnuo je nagađanja o izvanrednim parlamentarnim izborima nakon unutarstranačkih te je istaknuo kako se sada raspravlja o proračunu, a uskoro i o reformama. Ponovio je da reforme idu k smanjenju proračunskog deficita, a za proračun vjeruje da će proći u Saboru.

"Oporba je uvijek tu da kritizira, a Milanović je bio danas kao da je pao od nekuda, da je prvi put u Hrvatskoj, kao da mi ne pamtimo njegove četiri godine i uništavanje gospodarstva", prokomentirao je Karamarko jutrošnje istupe predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Saboru.

Tomislav Karamarko u Čakovcu je sudjelovao na 26. obljetnici osnutka HDZ-a u Međimurskoj županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene