Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik.hr prvi donosi

Orepić smijenio šefa PNUSKOK-a - 'Nije riječ o pritisku, ovo sam najavio i bit će toga još'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjen je šef policijskog Uskoka, Mario Bertina, kojeg je na to mjesto postavio Ranko Ostojić po dolasku na čelo MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić smijenio je dosadašnjeg šefa PNUSKOK-a, Maria Bertinu. Dnevnik.hr prvi je objavio ovu informaciju koju je ministar Orepić potvrdio nakon sjednice u Saboru. Kazao je kako se ne radi o nikakvom politički-motiviranom postupku niti da je bilo pritisaka na donošenje ove odluke.

Pročitajte i ovo Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednički izbori Još jedan kandidat u utrci za Pantovčak: Vlaho Orepić sutra objavljuje kandidaturu Ampule na Pagu (Foto: Dnevnik.hr) PARTIJANERI I NOVI PROBLEMI Opasne ampule preplavile Novalju: "Već nakon prve konzumacije mogu izazvati srčani udar"

'Cilj mi je bio rasteretiti ionako, samu za sebe, zahtjevnu dužnost sa teretom koji je u ovom trenutku vezan za nju i upravo u tom kontekstu je došlo do te promjene', kazao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Dodao je kako nije bilo nikakvog pritiska za donošenje odluke.

'Vjerujete mi nije uopće riječ o pritisku. Ja sam već najavio vrlo brze korake u smjeru reorganizacije cijelog sustava. Upravo to i radim, a bit će toga još jer želim prilagoditi i sustav i ljude onome ćemu težimo', rekao je Orepić.

Bertina koji je na mjestu šefu PN USKOK-a zamijenio Roberta Bogdanića mnogima je bio trn u oku.

Posljednja afera u kojoj se zazivalo njegovo ime je ona o praćenju čelnika MOST-a Bože Petrova. Naime, u siječnju je glasnogovornik MOST-a, Nikola Grmoja izjavio da PNUSKOK prati njihova čelnika Božu Petrova.

Grmoja je izrazio sumnju i da su praćenje Petrova naredili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i čelni čovjek PNUSKOKA Mario Bertina. Svoje sumnje je temeljio na anonimnoj predstavci koja je dostavljena saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbacio je ove optužbe, a s Nikolom Grmojom, kako je najavio, zbog ovog će se slučaja, viđati na sudu.

Betina je bio Ostojićev 'čovjek od povjerenja' još u vrijeme vlade Ivice Račana kada je Ostojić bio na čelu Ravnateljstva policije. Radio je na operaciji 'Magla' kao i na međunarodnoj operaciji 'Cash' tijekom koje su se tražili pomagači u bijegu generala Ante Gotovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene