429846
429846
429846
429846
429846

Orepić smijenio šefa PNUSKOK-a - 'Nije riječ o pritisku, ovo sam najavio i bit će toga još'

  • , 15.03.2016., 14:08
  • Autor:
  • komentara

Smijenjen je šef policijskog Uskoka, Mario Bertina, kojeg je na to mjesto postavio Ranko Ostojić po dolasku na čelo MUP-a.

 
 
 
 
Smijenjen šef PNUSKOK-a (Video: Vijesti u 14 sati)
Smijenjen šef PNUSKOK-a (Video: Vijesti u 14 sati)

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić smijenio je dosadašnjeg šefa PNUSKOK-a, Maria Bertinu. Dnevnik.hr prvi je objavio ovu informaciju koju je ministar Orepić potvrdio nakon sjednice u Saboru. Kazao je kako se ne radi o nikakvom politički-motiviranom postupku niti da je bilo pritisaka na donošenje ove odluke.

'Cilj mi je bio rasteretiti ionako, samu za sebe, zahtjevnu dužnost sa teretom koji je u ovom trenutku vezan za nju i upravo u tom kontekstu je došlo do te promjene', kazao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Dodao je kako nije bilo nikakvog pritiska za donošenje odluke.

'Vjerujete mi nije uopće riječ o pritisku. Ja sam već najavio vrlo brze korake u smjeru reorganizacije cijelog sustava. Upravo to i radim, a bit će toga još jer želim prilagoditi i sustav i ljude onome ćemu težimo', rekao je Orepić.

Bertina koji je na mjestu šefu PN USKOK-a zamijenio Roberta Bogdanića mnogima je bio trn u oku.

Smijenjen je šef policijskog Uskoka - Mario Bertina (Foto: Zarko Basic/Marko Prpic/PIXSELL)

Posljednja afera u kojoj se zazivalo njegovo ime je ona o praćenju čelnika MOST-a Bože Petrova. Naime, u siječnju je glasnogovornik MOST-a, Nikola Grmoja izjavio da PNUSKOK prati njihova čelnika Božu Petrova.

Grmoja je izrazio sumnju i da su praćenje Petrova naredili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i čelni čovjek PNUSKOKA Mario Bertina. Svoje sumnje je temeljio na anonimnoj predstavci koja je dostavljena saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbacio je ove optužbe, a s Nikolom Grmojom, kako je najavio, zbog ovog će se slučaja, viđati na sudu.

Betina je bio Ostojićev 'čovjek od povjerenja' još u vrijeme vlade Ivice Račana kada je Ostojić bio na čelu Ravnateljstva policije. Radio je na operaciji 'Magla' kao i na međunarodnoj operaciji 'Cash' tijekom koje su se tražili pomagači u bijegu generala Ante Gotovine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se