Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o izlasku iz članstva

'Grabar Kitarović od danas nije članica HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je uvjerenje u uspješan mandat izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, istaknuvši da će joj HDZ, kojem je u srijedu podnijela ostavku na članstvo, biti potpora kako bi se počelo raditi na boljem životu u Hrvatskoj, a naročito nakon pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima.

"Grabar Kitarović od danas nije članica HDZ-a već predsjednica svih građana i boriti će se za njihove interese. HDZ će joj biti potpora, kao što bi to trebale biti i sve parlamentarne stranke, kako bi svi zajedno počeli raditi na boljem životu u Hrvatskoj", kazao je Karamarko u utorak navečer u zagrebačkoj Dubravi, gdje je nazočio proslavi 25. obljetnice utemeljenja HDZ-ova ogranka u Dubravi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Naglasio je da zamah te inicijative očekuju nakon pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima jer, rekao je, HDZ dolazi s konzistentnim gospodarskim programom koji će otvarati nova radna mjesta.

Upitan podržava li prijedlog SDP-a da se izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatskom saboru zabrani kandidiranje osuđenima za najteža kaznena djela, ali i onima protiv kojih postoji pravomoćna optužnica, predsjednik HDZ-a odgovorio je potvrdno.

"Svakako bih podržao da se to odnosi na one koji imaju pravomoćne presude. No, pogledajte, u redovima vladajuće koalicije, da ne spominjem imena, pa ćete vidjeti kako se i sami ne drže predloženoga", rekao je Karamarko.

FOTO Grabar Kitarović ispisala se iz HDZ-a

Nije želio komentirati najave da će SDP, unatoč protivljenju HDZ-a i drugih stranaka, usvojiti izmjene Zakona o izborima zastupnika u Hrvatskom saboru, naglasivši da će HDZ pobijediti na parlamentarnim - bilo kakav zakon bio.

"Ne opterećujemo se kako će taj zakon izgledati jer ćemo pobijediti", zaključio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a komentirao je i to što je izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa svojim timom tek od ponedjeljka u vili Weiss na Prekrižju, koju je dobila na korištenje do primopredaje dužnosti, izjavivši kako ju je Vlada trebala do inauguracije smjestiti u adekvatan prostor u kojem bi mogla obavljati tranzicijske dužnosti.

"HDZ će platiti troškove iznajmljenog apartmana u hotelu Sheraton, ali Vlada je trebala izabranu predsjednicu do inauguracije smjestiti u adekvatan prostor u kojem bi mogla vršiti tranzicijske dužnosti", kazao je Karamarko.

Dodao je da brojne svoje dužnosti u tranzicijskom razdoblju izabrana predsjednica Grabar Kitarović nije mogla obavljati u svome stanu i zbog toga se iznajmio prostor u hotelu Sheraton, u kojem je primala brojne ljude i pripremala se za svoju predsjedničku dužnost.

"Zamjeram Vladi što nije našla adekvatan prostor, jer ako se Vlada brine za predsjednike kojima je istekao mandat, ne vidim razloga i da se u tom međuvremenu od dva tjedna ne pobrine i za kandidatkinju koja je pobjedila na izborima", rekao je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene