Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko komentirao

'Apsurdno je i neodgovorno što nitko nije izmijenjen iz gospodarskog resora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko ocijenio je apsurdnim i neodgovornim što premijer Zoran Milanović prilikom rekonstrukcije Vlade nije izmijenio nikoga iz gospodarskog resora.

"Radi se o kozmetičkom zahvatu s ciljem zavaravanja javnosti da se nešto kvalitetno događa", izjavio je Karamarko novinarima u Novinarskom domu u Zagrebu, uoči okruglog stola povodom 25. obljetnice utemeljenja HDZ-a upitan za komentar rekonstrukcije Vlade.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Ocijenio je da je smjena dosadašnjeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, "koji je očigledno bio premijerov saveznik, samo farsa", a smjena ministra zdravlja Rajka Ostojića "nastavak unutarstranačkih obračuna i čistki" u SDP-u.

"Vjerojatno će i u nekim drugim njihovim tijelima uslijediti nešto slično", rekao je Karamarko.

Naglasio je kako u prilog tezi da se radi o farsi govori i to što nije izmijenjen nitko iz segmenta koji se bavi gospodarstvom.

Varga i Mornar novi ministri! Evo što je premijer naveo kao razloge za smjenu Ostojića i Jovanovića

"Hrvatska je u vrlo teškom gospodarskom stanju - i danas bilježimo negativne trendove i rečeno nam je da smo najgori u Europi. Da premijer prije svog odlaska u Brazil nije razmislio o tome da bi ipak u segmentu gospodarstva i finacija trebalo nešto promijeniti i dovesti eksperte, a ne i dalje raditi s političkim i partijskim aparatčicima, za mene je apsurdno i doista neodgovorno", ustvrdio je Karamarko.

Dodao je i kako od novih ministara ne očekuje ništa jer ništa ne mogu napraviti za godinu dana u segmentima gdje su "štete već počinjene". "Nisam previše optimističan", kazao je.

Na zamolbu novinara da komentira najave Željka Jovanovića, koji će biti saborski zastupnik, da će u Hrvatskom saboru dati sve od sebe da se, kako kaže, zločinačka organizacija ne vrati na vlast, jer bi to bila katastrofa za Hrvatsku, Karamarko je rekao da Jovanović s takvim izjavama najviše govori sam o sebi.

O tome bi se, kaže, moglo dugo pričati: tko je sljednik Saveza komunista Hrvatske, tko se nikad nije odrekao komunističkih zločina, tko je bježao iz Sabora 25. lipnja 1991. godine, tko na pravi način nikad nije priznao hrvatsku državu. Možemo o tome pričati. Ali, ne bih sad ulazio u to. Glavni problemi danas su mizeran život hrvatskog čovjeka, veliki broj nezaposlenih i to što se sve više mladih iseljava iz Hrvatske, a ono što Jovanović priča je irelevantno i ne znam koga još to može zanimati, naveo je Karamarko.

Upitan hoće li sutra u Vukovaru na sjednici Predsjedništva HDZ-a i službeno proglasiti Kolindu Grabar Kitarović svojom predsjedničkom kandidatkinjom, Karamarko je odgovorio kako će sutra sigurno razgovarati o tome i to objaviti ako stranačka tijela donesu takvu odluku. Napomenuo je i da će, ako bude njihov predsjednički kandidat, Kolinda Grabar Kitarović sigurno imati svoju kampanju navodeći kako trenutno ne zna kako će kampanja izgledati, ali zna da će biti skromna i u skladu s gospodarskim stanjem.

Karamarko je to izjavio novinarima u Novinarskom domu u Zagrebu, uoči okruglog stola povodom 25. obljetnice utemeljenja HDZ-a, na kojem je sudjelovao, uz ine, s Vladimirom Šeksom, Milanom Kovačem, Hrvojem Hitrecom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene