Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ustrajte u zahtjevima'

Tomašić: Ćirilica da, ali ne u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić izjavila je u Bruxellesu da se ne protivi ćirilici u Hrvatskoj, nego samo u Vukovaru, jer ondje za njezino uvođenje ne postoje uvjeti.

'Ćirilica je prisutna u svim općinama u kojima za to postoje uvjeti, a u Vukovaru joj nije mjesto', rekla je Tomašić u izjavi za novinare u vezi s događajima u Vukovaru povodom postavljanja ploča s dvojezičnim napisima.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Tomašić je pozvala 'branitelje i ostale prosvjednike da se suzdrže od nasilja i uništavanje državne imovine, ali da ustraju svojim zahtjevima'. Ona je snažno kritizirala hrvatsku vladu, kazavši da su 'događanja u Vukovaru posljednjih dana posljedica neodgovorne i osvetoljubive vlade'.

>> FOTO Vukovar: Prosvjedna šetnja protiv dvojezičnih ploča

'Vukovar je posebno mjesto za Hrvate i tako se prema njemu treba ponašati. Model po kojem elite iz Zagreba nameću nešto Vukovaru mimo volje većine njegovih građana je apsurdan i pokazuje da premijer Milanović i njegovi ministri nemaju elementarnog poštovanja preme onome što je taj grad proživio od 1990. godine do danas', rekla je.

Osudila je i 'dvostruke kriterije pri provjeri prebivališta'. 'Vrgorac je postao gotovo ozloglašen zbog tzv. lažnih prebivališta, dok se u Vukovaru temeljita provjera prebivališta nikad nije provela makar se broj stalnih stanovnika, broj prijavljenih i broj birača drastično razlikuju', rekla je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene