Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao u Srbiji

Čak dvije hrvatske stručnjakinje savjetuju Ivicu Dačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamara Obradović Mazal dugi niz godina bila je na raznim funkcijama u hrvatskoj državnoj administraciji, no sada radi kao savjetnica srbijanske vlade. Vladu susjedne države savjetuje i jedna bivša saborska zastupnica.

Tamara Obradović Mazal postala je savjetnica srpskog premijera Ivice Dačića za europska pitanja. Iako ima status posebne savjetnice Tamara Obradović Mazal je žena koja će svojim znanjem zapravo pomoći Srbiji da sad na početku prije svega pravno i organizacijski se uskladi za početak pregovora koji bi trebao početi 2014.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

>> Premijerova nova 'cimerica' na Vladi

A ima sjajne reference. Ona je vezana s europskim putem Hrvatske još od 1999. kada je počela raditi u tadašnjem Ministarstvu europskih integracija. U Račanovoj vladi kao pomoćnica ministra je radila na prikupljanju odgovora ili njih par tisuća koja je Hrvatska slala u Bruxelles na samom početku.

Bila je u pregovaračkom timu zamjenica glavnog pregovarača, ali i bila prvo državna tajnica u Sanaderovoj i Kosoričinoj vladi u Ministarstvu gospodarstva. U Milanovićevoj vladi bila je zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića. Ona je i ključna osoba koja je operativno odradila i završni posao oko privatizacije brodogradnje.

Ministar Vrdoljak tražio je svoje suradnike, a s 1. ožujkom Tamara Obradović napušta hrvatsku administraciju. Sada će savjetima i znanjem pomagati Srbiji na europskom putu.

Srbiji na putu za EU pomaže još jedna Hrvatica

Osim Obradović Mazal, Srbiji na europskom putu pomaže i nekadašnja HDZ-ova zastupnica u Hrvatskom saboru Marija Pejčinović Burić. Njih dvije rade na projektu srbijanskog Vladinog ureda za europske integracije.

Obradović Mazal bit će ključni ekspert za pravna pitanja, a Pejčinović Burić voditeljica tima. Projekt nosi francusko-austrijsko-srbijanski konzorcij, a financira ga Europska unija.

Posao će trajati dvije i pol godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene