Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijenila Čačića

Premijerova nova 'cimerica' na Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijeru Milanoviću 11 mjeseci na sjednici vlade sjedio je s desne strane Radimir Čačić. Sad će ga zamijeniti Tamara Obradović Mazal, zamjenica ministra gospodarstva koja do daljeg vodi to ministarstvo.

Tamara Obradović Mazal zanimljive je biografije. Od 1999. radi u tadašnjem ministarstvu europskih integracija koja je vodila Ljerka Mintas Hodak. No od 2000. kao pomoćnica ministra vodi proces ulaska Hrvatske u EU. Ona je bila žena koje ja 2001. sakupila par tisuća pitanja koje je Hrvatska morala poslati u Bruxelles a kako bi pregovori počeli.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna Posao u Srbiji Čak dvije hrvatske stručnjakinje savjetuju Ivicu Dačića

>> Linić: Nitko nije nezamjenjiv; Jovanović: Nezamjenjiv je samo premijer

I u HDZ-ovoj vladi na početku je vodila europske integracijske procese ali onda odlazi u ministarstvo gospodarstva. Zanimljivo je da je bila zamjenica ministru Polančecu i nakon njegova odlaska vodila ministarstvo a zamjenica je bila i Đuri Popijaču. No ubrzo odlazi u privatni biznis, a prije 11 mjeseci dolazi opet na mjesto zamjenice ministra gospodarstva.

U 11 mjeseci i najteži posao zamjenice je zapravo brodogradnja. Naime vodila je sve faze u zatvaranju priče oko brodogradnje koja znači prodaju Uljanika, 3. Maja i Brodosplita. Ugovore je pripremila a samo se čeka odluka Vlade i potpis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene