Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić o cijenama vrtića

'Tko ima IQ iznad 0,50 razumije, a onima koji imaju ispod ne mogu pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovarajući na pitanje o novim cijenama vrtića, osvrnuo se na kvocijente inteligencije onih kojima novi način naplaćivanja nije jasan.

'Priču više ne želim objašnjavati, oni koji imaju IQ preko 0,50 dobro razumiju o čemu pričam, a onima koji imaju IQ ispod 0,50, ne mogu pomoći', rekao je Milan Bandić tijekom današnjeg obilaska nekoliko zagrebačkih gradilišta.Na pitanje što će se dogoditi s onom djecom čiji roditelji odbiju platiti novu cijenu usluge vrtića, gradonačelnik Bandić nije želio odgovoriti.

Pročitajte i ovo Vrtić u Vrsaru - 1 Djeci osigurana skrb Štrajk vrtića u Vrsaru i Funtani, odgajatelji nezadovoljni: "Tražimo samo zakonski minimum" Ilustracija Imaju poruku za roditelje O štrajku u slunjskom vrtiću očitovao se grad: "Bili smo primorani na tužbu, sve zahtjeve Sindikata smo usvojili"

Zagrebački HDZ održao je danas konferenciju za novinare te odgovorio gradonačelniku. 'Mi sve razumijemo, politika gradonačelnika Milana Bandića je protuzakonita', rekla je Danira Bilić.

'Riječ je tu o jednoj političkoj borbi i pokušaju SDP-a da se što više diferencira od Bandića uoči parlamentarnih izbora. Ono što je sigurno je da kao gubitnici izlaze građani i roditelji djece koja idu u vrtić', ocijenila je.Naglasila je pritom da neprimjereno ponašanje i neprimjeren javni govor u medijima nekih zastupnika u Gradskoj skupštini samo pridonose kaosu.

Oni, rekla je, prvo pozivaju ravnateljice vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju, iako znaju da je to protuzakonito, pozivaju i građane da ne prikupljaju dokumentaciju, a sada pozivaju građane da plaćaju vrtiće "po starom", istaknula je Bilić.

Važno je građanima govoriti istinu, ma koliko ona po građane bila loša, poručila je dodavši da nitko ne zna kakve će se cijene plaćati od srpnja do konca ove godine jer ne znamo hoće li, kako je rekla, "gradonačelnik Bandić dati izmjene i dopune proračuna, a ako ih i da, ne znamo hoće li ih povući kao što je učinio lani".

Kao jedino rješenje Bilić smatra da je potrebno uvažiti mišljenje struke te dodala da će tražiti tematsku sjednicu nadležnog odbora Gradske skupštine. Očekuje da SDP riješi tu situaciju jer je on na vlasti.

Ono što je neprihvatljivo je da "itko išta savjetuje građanima", rekla je Bilić dodavši da će ona platiti vrtić po uplatnici koju je dobila i čekati da se ovaj problem riješi na političkoj razini.  Savjeti SDP-a koji su išli prema građanima i ravnateljicama vrtića bili su do sada loši po njih, dodala je.

Zastupnica u gradskoj Skupštini i članica gradskog Kontrolnog ureda, koji danas ima sjednicu na temu cijene vrtića, Margareta Mađarić rekla da smo "svjedoci jedne trakavice oko cijene dječjih vrtića koja je započela u prosincu prošle godine kada su zastupnici SDP-a podržali odluku o poskupljenju smještaja djece u dječjim vrtićima". Nakon pritiska roditelja i udruga odlučili su potom kako vrtići neće poskupjeti te da će cijene ostati iste, dodala je.

Komentirajući jučerašnje slanje novih uplatnica s cijenama vrtića, ocijenila je da je riječ o neodgovornom ponašanju SDP-a i gradonačelnika Bandića koji su, kaže, njihov unutarnji sukob stavili ispred građanki i građana Zagreba. 'To je dokaz nesposobnosti kako se vodi ovaj grad', dodala je.

Upitana što očekuje od današnje sjednice Kontrolnog ureda, Mađarić je rekla da ne očekuje ništa te dodala da je "zaista previše" osam mjeseci zavaravanja i govorenja neistine građanima. Dodala je da očekuje od SDP-a, koji je na vlasti u Zagrebu, da riješi ovaj problem kako su i najavljivali. Do sada ništa nismo mogli vidjeti i kaos je sve veći, tako da od njih više ne očekujemo ništa, ustvrdila je. (HIna/Mi. Dr.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene