Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umorna od neposluha

Ministri 'na ledu': Tko će ostati bez fotelje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da će netko doista ispasti iz igre ne krije više ni premijerka Kosor. Prvi je put javno kazala - bude li potrebe, mijenjat ću ministre!

Čini se kako joj je dosta neposluha. Posljednji gaf dolazi ponovno iz Ministarstva Damira Polančeca koje je, unatoč zabrani zapošljavanja, u prenatrpanu državnu upravu željelo dovesti još ljudi. Na pitanje je li zadovoljna sa svim svojim ministrima, premijerka odgovara: 'Što se stalno vraćate na ministre. Mi radimo uistinu kao tim koji radi u izuzetno teškim vremenima. Dakle moramo taj posao dovršiti kao tim, to je velika kušnja pred nama. Sve sam vam odgovorila. Ako bude potrebe i kad bi bilo potrebe dakako da ću donijeti odluke o rekonstrukciji u konzultaciji s njima.' Umorna je premijerka i od neposluha. Ljuti se na Polančecovo ministarstvo, jer se oglušilo na vladinu zabranu zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Predstavljena nova Vlada u Saboru "Ista lica na vlasti" Je li HDZ pojeo Domovinski pokret? "DP u program Vlade nije uspio ubaciti niti jedan zarez" Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

>> Polančec nije znao za zapošljavanje a na natječaju stoji njegov potpis?!

'Mnogo toga nažalost prođe mimo ministara to je činjenica to isto moramo mijenjati. Ovo se dogodilo kako se dogodilo i to je dobra pouka svima', rekla je Kosor. U ministarstvu kažu da su svjesni pogreške. Došlo je do propusta u proceduri, no činjenica je da im zbog Europske unije trebaju projekt menadžeri. Da su od Vlade tražili dopuštenje za zapošljavanje, možda ne bi ni bilo problema. No ovako će zbog pogreške, tvrdi Kosor, netko platiti. 'To treba naravno pokazati određena, neću reći istraga, to bi bila preteška riječ, ali trebamo vidjeti sve podatke o tome tko je pustio taj natječaj bez dogovora i mimo odluka Vlade', kaže Kosor. A natječaje i sve ostale akte pripremaju nadležni tajnici. Ovjereni parafom serviraju se Polančecu na stol, a on ih automatizmom potpisuje. No činjenica je kako je odgovornost na kraju ipak njegova. Tko zna što su sve ministri potpisali automatizmom.

Tko bi prema Vašem mišljenju trebao ostati bez ministarske fotelje?

  • Damir Polančec
  • Ivan Šuker
  • Božidar Kalmeta
  • Darko Milinović
  • Netko drugi

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene