Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno zapošljavanje kod Polančeca

Polančec nije znao za zapošljavanje a stoji njegov potpis?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka kaže da Polančec nije znao za zapošljavanje. Čudno, jer stoji njegov potpis koji smo snimili.

Iako država ne zna što bi s 52 tisuće državnih i 190 tisuća javnih službenika, Ministarstvo gospodarstva htjelo ih je zaposliti još! Premijerka se rasrdila kad je čula da su se oglušili o njezinu zabranu zapošljavanja, ali kaže kako ministar Damir Polančec nije o tome ništa znao. Baš čudno, budući da na natječaju za zapošljavanje stoji njegov potpis. Snimili smo ga. Teško je vjerovati da ministar nije znao da mu zapošljavaju po ministarstvu kada na natječajima i djelomičnim obustavama natječaja stoji upravo njegov potpis.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ako premijerka to nije vidjela, može provjeriti na stranicama Ministarstva i u narodnim novinama kao što smo učinili mi. Moguće je jedino da ministar nije znao što potpisuje. 'Ministar u određenom trenutku potpisuje akte koji su mu pripremili njegovi suradnici na način da oni svojim potpisom garantiraju da je sve obavljeno u duhu zakona i propisa', rekao je Siniša Kuhar iz sindikata državnih djelatnika. Poruka je valjda samo djelatnicima ministarstava da ne podvaljuju ministrima da svašta potpisuju. Budući da Polančec, koji danas odbija govoriti o tome, nije ništa znao.

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je nova zapošljavanja u državnoj službi mimo odluke Vlade. 'Dosta je bilo onih koji ignoriraju ministre, koji ignoriraju proceduru. Krivca za to moramo pronaći, a nakon toga i sankcionirati. Takvo je ponašanje nedopustivo', rekla je Kosor. Zaključila je da kako ni potpredsjednik Vlade Damir Polančec nije znao za objavu natječaja.

>> Ustavne promjene: U proceduru idu i vladin i oporbeni prijedlog

Premijerka je objasnila da se vladina odluka o zabrani zapošljavanja, ne odnosi na poslove koji su nužno vezani uz pregovore s EU, ali napominje da oko svakog takvog poteza Vlada i ona moraju biti obaviješteni, kako bi mogli stati iza takve političke odluke.

Naime, prije pet dana u Narodnim novinama je izašao natječaj Ministarstva gospodarstva za prijem u državnu službu sedam vježbenika i stručnih suradnika na neodređeno vrijeme u Upravi za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene