Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni vojni invalid

VIDEO Tijekom razgovora s ministrom zdravlja branitelju pozlilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom pregovora branitelja s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, jednom je branitelju pozlilo i prevezen je vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

Predstavnici branitelja stopostotnih invalida Domovinskog rata sastali su se s ministrom zdravlja Sinišom Vargom. U uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak - progovorili su o problemima s kojima se susreću u zdravstvenom sustavu.

Pročitajte i ovo Prosvjed djelatnika Hitne pomoći ispred Remetinca Upalili sirene Djelatnici hitne ispred Remetinca: Naš Mario ovo nije zaslužio. 27 godina pomaže spašavati živote Hitna pomoć Podrška kolegi Vozači hitne idu pred Remetinec. Kolegama koji ne mogu s njima poručili: "Upalite sirene na 30 sekundi za 30 dana zatvora"

Jastrebova kći u suzama pročitala njegovo pismo braniteljima: 'Ne dižite ruku na sebe!'

Tvrde da im je liječenje sve skuplje i da sve teže dobivaju adekvatnu medicinsku skrb. Unatoč teškom zdravstvenom stanju - s prosvjedom nastavljaju.

Sastanak s ministrom Vargom je završen, ali još jednom branitelju, 100-postotnom invalidu Domovinskog rata je pozlilo tako da su ga prevezli vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

Vojni ratni invalidi s ministrom Vargom; zatražili otvaranje bolnice za ratne veterane

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih invalida Domovinskog rata prve kategorije Đuro Glogoški, naglasio je kako se branitelje liječe jeftinim lijekovima bez poboljšanja zdravstvenog stanja te ih se takve prijevremeno otpušta iz bolnice, a ima i neprimjerenog odnosa medicinskog osoblja prema ratnim veteranima.

Također je upozorio na problem nadoplate skupih lijekova kojih treba sve više.

Izaslanstvo hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, predvođeno Đurom Glogoškim, koji već deset dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, razgovaralo je danas s ministrom zdravlja Sinišom Vargom iznijevši mu niz problema bolesnih ratnih veterana - preskupo i nedostupno liječenje, preduga čekanja na liječničke preglede, a založio se i za otvaranje bolnice za ratne veterane u Lipiku. Založio se za osnivanje bolnice za ratne veterane u Lipiku i centra u Varaždinskim toplicama, te za imenovanje kontakt osobe u Ministarstvu zdravlja za koordinaciju s invalidima Domovinskog rata.

Svjesni smo da novca nema, ali moramo pronaći rješenje, jer hrvatski branitelji gube živote, i braniteljska je populacija najpodložnija raznim oboljenima, naglasio je Glogoški.

Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je žaljenje zbog problema s medicinskim osobljem, rekavši kako ne smije biti diskriminacije među pacijentima te najavio da će prioritetno pokušati riješiti njihove zahtjeve i probleme i maksimalno im pomoći. Pozvao je branitelje da prijave neprimjeren medicinski tretman.

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić izvijestio je kako je dogovoreno da će hrvatskim braniteljima već sutra ujutro biti na raspolaganju e-mail adrese branitelji@miz.hr i branitelji@hzzo.hr na koje će branitelji i ratni vojni invalidi moći prijaviti problem s dostupnosti liječničke njege i terapije.

Vojne ratne invalide koji prosvjeduju jutros je posjetilo više od stotinu članova braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, te su im dali potporu u njihovim zahtjevima i izrazili solidarnost. Predali su im i donaciju u novcu koju su sami prikupili te hranu i piće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene