Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Doviđenja politici'

Tihomir Orešković: Neću izlaziti na sljedeće izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opozvani predsjendik Vlade Tihomir Orešković rekao je da neće izlaziti na sljedeće izbore.

Premijer u tehničkoj Vladi Tihomir Orešković izjavio je intervjuu za subotnji "Večernji list" da neće izlaziti na sljedeće izbore zbog otpora zdravim i nužnim promjenama i reformama, ali i dodao kako to ne znači i zbogom politici.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Peđa Grbin Komentirao i Habijana Grbin opleo po HDZ-u: "Zbog silnih afera u Hrvatskoj se ne može baviti ozbiljnom politikom"

Ne bih rekao da je ovo moje odustajanje zbogom politici, više bih rekao da je to "doviđenja" politici, kazao je Orešković.

Pojasnio je kako mu odluka o uključivanju u politiku nije bila lagana te priznao da je vjerojatno malo i razočaran što, nažalost, nije iskorištena šansa da se promjene neke stvari u Hrvatskoj.

"Most je bio vrlo korektan i konstruktivan partner u vladi i imam odlične odnose s Božom Petrovom. Imamo dosta zajedničkih stavova, a osnovni da treba primarno štititi hrvatske nacionalne interese", kazao je Orešković te dodao da Mostovci nisu tipični hrvatski političari i da nude nešto novo.

Orešković kaže da je shvatio da se promjene o kojima govori jednostavno ne bi mnogima svidjele i da ih stoga ne bi mogao niti provesti. Dodao je da nema svoju jaku stranačku bazu koja bi podržala promjene koje su suprotstavljene kadroviranjima i zastupanjem manjih ili većih osobnih interesa pojedinaca ili grupa, što je, po njemu, i danas najvažnije u hrvatskom političkom životu.

Pored toga postoje i obiteljski razlozi – moja obitelj i sad plaća visoku cijenu, kazao je Orešković i dodao da će njegova odluka možda biti drukčija kad se konstelacija u hrvatskoj politici promijeni i kada nestanu otpori zdravim i nužnim promjenama i reformama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene