Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođena u zadnji čas

OVAKVO ŠTO JOŠ SE NIJE DOGODILO Sjednicu Vlade mogao je voditi i Karamarko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je, pola sata prije početka sjednice najavljene za 14 sati, priopćila da će se u popodnevnim satima održati - telefonska sjednica.

Premijer Tihomir Orešković izašao je iz Banskih dvora, u pratnji osiguranja, 'zbog neodgodive obveze'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

Ministar turizma Anton Kliman, dolazeći u Banske dvore, novinarima je rekao kako ne zna zašto je odgođena sjednica, a ministar pravosuđa Ante Šprlje nije želio dati izjavu novinarima.

Po neslužbenim informacijama, svi ministri, osim ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara koji je izašao iz zgrade, dao izjavu novinarima i otišao, ostali su u Banskim dvorima. 

Tatjana Krajač, reporterka Dnevnika Nove TV koja godinama prati hrvatsku unutarnju politiku - rad Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka, poručuje da javnost ima pravo znati koje su to obaveze.

Po statutu po kojem djeluje Vlada, sjednicu može voditi prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko, no s obzirom na zategnute odnose između njega i Bože Petrova.

Odbacili interpelaciju o Hasanbegoviću

Vlada je održala telefonsku sjednicu sa dvije točke dnevnog reda. Jedna je amandman na Zakon o socijalnoj skrbi, o kojem se raspravlja u Saboru, a druga je interpelacija o odgovornosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, što su tražili zastupnici HNS-a, SDP-a i Hrvatskih laburista.

Iz Vlade je priopćeno kako je Hrvatskom saboru uputila amandman na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj skrbi koji se odnosi na prolongiranje uspostave Jedinstvenog centra za naknade s 1. lipnja 2016. na 1. ožujka 2017. budući
da nisu osigurani odgovarajući organizacijski i administrativni uvjeti za njegovu uspostavu. 

Vlada je odbacila navode iz interpelacije oporbenih stranaka HNS-a, SDP-a i Hrvatskih laburista, o odgovornosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića za narušavanje ugleda države, ugrožavanje slobode izražavanja i onemogućavanje razvitka demokratskog medijskog prostora, uz ocjenu kako su navodi iz interpelacije neosnovani.  (Hina/Ma.B.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene