Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbena potvrda iz SDP-a

Tihomir Jakovina povukao se s liste Narodne koalicije za 5. izbornu jedinicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Jakovina trebao je biti treći na listi 5. izborne jedinice, no s liste s povukao.

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) povukao se s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu, potvrđeno je neslužbeno u SDP-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostao u Zagrebu Milanović o Kninu: 'Zadnjih godina to se pretvorilo u stranački skup HDZ-a' Slika nije dostupna Predali liste za izbore Milanović o Liniću: 'Žao mi je. Volim ga'

Jakovina je u toj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku izbornu jedinicu trebao biti treći na koalicijskoj listi.

U proteklom razdoblju mediji su ga prozivali za niz afera, a posljednja je bila vezana uz Hrvatske šume, u kojima je kao ministar ugovorio višemilijunske bonuse za troje članova uprave, koji su isplatu ugovorenih bonusa nedavno zatražili sudskim putem.

'U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a.

Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor u rujnu 2016.', poručio je medijima Tihomir Jakovina.

'Dokaz priznavanje krivnje za nerad'

Slučaj povlačenja Tihomira Jakovine s izborne liste ne žele komentirati ni SDP ni njegovi koalicijski partneri HNS i HSS, kao ni u HDZ-u. Iz MOST-a pak poručuju kako je manji problem njegovo odustajanje od kandidature, a veći šteta koju je aferama prouzročio.

'Gospodin Jakovina je problem SDP-a ovo je samo dokaz i priznavanje krivnje za rad i nerad i krivi rad gosapodina Jakovine ali nas i građane ne bi trebalo zanima hoće li gospodin Jakovina bit na listi trebamo vodit ralčuna kako da ispravimo štetne stvari koje je g. Jakovina napravio da ne plaćamo nikakve penale što se tiče tih poticaja gdje su hjteli izvuć novac i vezano za ove direktore mislim da bi im trebalo raskinut ugovore', rekao je Ivan Kovačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene