Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Check point Zagreb

Testirajte se besplatno i sigurno na HIV i hepatitis C - rezultati za 20 minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Check point Zagreb - Centar za besplatno, anonimno, bezbolno i pouzdano testiranje na HIV, hepatitis C i druge spolno prenosive bolesti namijenjen mladima, otvoren je u središtu Zagreba.

Check point Zagreb će osigurati moderan i inovativan pristup zdravlju građana kakav zemlje Europske unije prakticiraju već nekoliko godina. U prvoj fazi omogućit će da bez liječničke uputnice besplatno i brzo obavite testiranje na HIV i hepatitis C iz sline. Rezultati testiranja su 100 posto pouzdani i poznati nakon 20 minuta.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

>>AIDS u porastu na granici Europe i Azije: Svaki stoti Rus zaražen

Prostor u Domagojevoj ulici u središtu Zagreba, koji se  prostire na više od 100 'kvadrata' , kao i 125.000 kuna za njegovo uređenje, osigurao je Grad Zagreb. Grad je odobrio i 200.000 kuna za nabavu 650 testova za otkrivanje HIV-a i 650 testova za otkrivanje hepatitisa C, koji će biti korišteni u prvoj fazi projekta. Za drugu fazu predviđeno je testiranje i na druge spolno prenosive bolesti. Check point je zajednički projekt HUHIV-a i Grada Zagreba i prvi centar takvog tipa u jugoistočnoj Europi.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene