Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz Sabora

'Teško ćemo naći takav gromobran, kao što je Radimir Čačić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je Radimir Čačić podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade i ministra u Vladi, stigle su i prve reakcije Saborskih zastupnika.

Zastupnik IDS-a Damir Kajin smatra kako će se sve nastaviti normalnim putem te da zbog ostavke Čačića neće biti problema u Vladi, no istaknuo je zato nešto drugo. 'Teško ćemo naći takav gromobran, kao što je Radimir Čačić', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

>> VIDEO i FOTO Radimir Čačić podnio ostavku na sve funkcije u Vladi!

Jozo Radoš, zastupnik HNS-a, rekao je kako će se na predsjedništvu stranke riješiti čitava situacija oko Čačića.

Zastupnica Nevenka Bečić ne vjeruje da je ostavka Čačića destabilizirala Milanovićevu Vladu i uvjerena je da premijer već ima rješenje.

Zastupnik SDP-a Zlatko Komadina rekao je kako će premijer Milanović vrlo brzo i hladne glave riješiti nastalu situaciju. Izrazio je žaljenje za odlaskom kolege te istaknuo kako suosjeća s jedinom preživjelom žrtvom nesreće u Mađarskoj, Katalin Liptak.

Dinko Burić iz HDSSB-a kritizirao je sposobnost HNS-a kao stranke. 'Oni ne mogu naći arogantnijeg, bahatijeg, a bogme ni sposobnijeg čovjeka', rekao je s dozom sarkazma. Istaknuo je kako će Čačića biti teško zamijeniti jer je na svoj resor 'natovario' toliko, kao da je 'Superman'.

Na pitanje misli li da je Vlada nespremno dočekala presudu, Burić je opet bio sarkastičan. 'Kukuriku koalicija nespremno je dočekala i dolazak na vlast', zaključio je Burić.

HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković smatra kako je Milanovićeva Vlada nespremno dočekala presudu iz Mađarske i novonastalu situaciju. Nije obrazložio zašto tako misli, ali je rekao kako HDZ ne vidi nekoga tko bi adekvatno mogao zamijeniti Čačića. jandroković je potom ponovio kako Vlada nije napravila ništa za hrvatsko gospodarstvo da bi potom rekao kako je Čačić dobro vodio svoj resor, jer se u njega nije morao uplitati premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene