Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurila informacija

Teroristi iz Bruxellesa prošli kroz Hrvatsku i kontaktirali nekog s hrvatskim brojem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga terorističkih napada u Bruxellesu je zapela. Osoba optužena za sudjelovanje u operaciji, zbog nedostatka dokaza - puštena je na slobodu.

U medije su procurile informacije da su teroristi povezani s napadima u Bruxellesu i Parizu prošli migrantskim pravcem kroz Hrvatsku, kupili mobitel i kontaktirali nekog s hrvatskim brojem. Hrvatska policija je potvrdila da surađuje s drugim policijama.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

Identitet osobe koja je uoči napada snimljena s teroristima koji su se raznijeli u bruxelleskoj zračnoj luci i dalje je misterij. Odvjetnik Faycala Cheffoua je objavio kako njegov klijent ima vjerodostojan alibi. Policija nije našla nikakve dokaze koji bi ga povezali s napadom. Oslobođen je tek dva dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica za terorizam, ubojstvo i pokušaj ubojstva. Njegovo puštanje novi je udarac belgijskim službama sigurnosti.

'Sigurno će se analizirati istraga i okolnosti kako se sve dogodilo. Je li bilo pogrešaka? Jesmo li nešto propustili? Sigurno. U suprotnom napadi se ne bi dogodili', rekao je Yvan Mayeur, gradonačelnik Bruxellesa. Nove kritike zbog slabe obavještajne suradnje Belgiji i Europi su stigle iz SAD-a.

'Ostvaren je napredak u razmjeni informacija, ali može se i mora učiniti više', rekao je Josh Earnest, glasnogovornik Bijele kuće.

Hrvatska je policija potvrdila kako surađuje s drugim policijama u istrazi terorističkih aktivnosti nakon što je u medije procurila informacija da su teroristi povezani s napadima u Bruxellesu i Parizu prošli migrantskim pravcem kroz Hrvatsku, koristili mobitel kupljen u Hrvatskoj i kontaktirali nekog s hrvatskim telefonskim brojem. U međuvremenu promet bruxelleskom podzemnom željeznicom je normaliziran. Vlakovi se ne zaustavljaju samo na stanici Maalbeek. Umjesto putnika, na ulazu ograda i cvijeće.

'Još uvijek sam malo nervozan. Bojim se ući na stanicu podzemne željeznice', rekao je Deberprasad Kar, stanovnik Bruxellesa.

'Ne razmišljam o tome. Kada teroristi planiraju napad, oni će to učiniti čak i ako su deseci ili stotine vojnika i policajaca na ulicama', kaže Franz Alderweireldt, stanovnik Bruxellesa.

Bruxelleska zračna luka i dalje je zatvorena. Na prilazima jake policijske snage, cvijeće i svijeće za žrtve napada. U samoj zgradi priprema se novi privremeni prostor za registraciju putnika. Prvi bi mogli stići već sutra. Međutim kapacitet će biti znatno smanjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene