Obavijesti Video Pretražite Navigacija
toplina raste

Osvježenja od vrućine nema ni u moru: Pogledajte kakve su temperature u većim gradovima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ante Cizmic/Cropix
S temperaturama zraka posljednjih tjedan dana raste i temperatura mora pa je prosječna toplina mora u Hrvatskoj od prošlog utorka porasla za više od jednog stupnja Celzijevog. U nastavku pročitajte kakve su temperature u najposjećenijim gradovima na obali.

Prosječna temperatura mora u Hrvarskoj u utorak je 24,7 stupnjeva što je čini idealnom za kupanje za sve uzraste.

U utorak je u Zadru u moru zabilježena temperatura od 25,6 °C, u Splitu je 24,3 °C, Šibenik ima 24,1 °C, Pula, 25,7 °C, Rovinj 26,5 °C, u Dubrovniku je izmjereno 25,4 °C. Kod otoka Krka je 23,9 °C, isto kao i kod Rijeke, dok je kod Paga izmjereno 24,4 °C.

Pročitajte i ovo Zgrada HEP-a Barbarić i Filipović "Lažljivo smeće. Je*at ću ti mater": Stigla reakcija HEP-a o napadu na sastanku čelnika te tvrtke i ministra

Temperatura mora u Hrvatskoj sustavno se bilježi i prati na više od stotinu lokacija posljednjih 30 godina, javlja portal temperature-mora.hr.

Ilustracija Temperature mora rastu (Foto: temperatura-mora.hr)

Rekordna temperatura mora zabilježena je 2015. godine kada je kod otoka Mljeta izmjeren 31,1 °C. Trenutno je temperatura mora kod Mljeta 24,7 °C.

Pročitajte i ovo Ilustracija novac za dio građana Dobra vijest za dio umirovljenika: Stiže im jednokratno novčano primanje od 60 do 160 eura

"Na temperaturu mora velik utjecaj imaju i broj sunčanih sati kojih se u Hrvatskoj od početka ljeta izmjerio već veliki broj, smanjena količina padalina i smanjena količina vjetra koji miješa površinsko toplo more i dubinsko hladno", objasnili su sa spomenutog portala za Morski.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene