Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP priopćio

Tehnika će sanirati gradilište u Kupskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda priopćila je da će tvrtka Tehnika d.d. sanirati gradilište HEP-ove zgrade u Kupskoj ulici u Zagrebu, koje se urušilo prije tri godine.

'Temeljem sporazuma, tvrtka Tehnika d.d. sanirat će gradilište u Kupskoj ulici u Zagrebu. Predmetna sanacija omogućit će siguran nastavak gradnje HEP-ove poslovne zgrade, a započet će kada se ispune svi zakonski uvjeti', stoji u HEP-ovu priopćenju. HEP ističe da će se sanacija odvijati u skladu s rješenjem Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i na temelju potvrde o izmjeni glavnog projekta.

Pročitajte i ovo Kuća na klizištu - 2 Pogled koji se skupo plaća Tamna strana zagorskih brega: Kuće s dozvolama postale klizišta, Dragica je neutješna - ''Srce mi puca od žalosti'' Slika nije dostupna Projekt sanacije Kupske proslijeđen gradu, zabrana gradnje ostaje

>> Stanari Kupske: Zar je trebalo 2 i pol godine za optužnicu?

Sanacija će početi čim Tehnika obavi potrebne pripreme, a gradilište bi trebalo biti sanirano u roku od 90 dana. Cjelokupni trošak sanacije snosi Tehnika d.d., ističu u HEP-u. Građevinska jama u Kupskoj urušila se prije tri godine, a u ožujku ove godine podignute su optužnice protiv Tehnike, Interkonzaltinga i Conexa, te protiv devet odgovornih osoba. HEP, međutim, nema informacije o tom postupku, a ističu da su po rješenju nadležnog Ministarstva dužni sanirati građevinsku jamu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene