Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Projekt sanacije Kupske proslijeđen gradu, zabrana gradnje ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izvjestilo je da je građevinska inspekcija Gradu Zagrebu proslijedila projekt sanacije urušenja građevinske jame u Kupskoj ulici.

U priopćenju Ministarstva navodi se da je Građevinska inspekcija odmah po urušavanju građevne jame na gradilištu HEP-a u Kupskoj ulici u Zagrebu naredila investitoru provođenje hitnih mjera radi sprečavanja pogoršanja stanja i one su u potpunosti završene.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..." Slika nije dostupna Stanarima Kupske ulice onemogućen ulaz na konferenciju HEP-a

"Investitor je kao što je bio i obavezan Građevinskoj inspekciji
dostavio projekt sanacije koji sadrži i sanaciju infrastrukture.
Projekt sanacije urušenja građevinske jame revidiran od strane Geotehničkog fakulteta iz Varaždina Građevinska inspekcija proslijedila je Gradu Zagrebu", stoji u priopćenju u kojem se napominje da zabrana gradnje ostaje na snazi dok se gradnja ne uskladi sa zakonom i ne obavi sanacija sukladno programu.

Proveden je i nadzor nad dokumentacijom i građevinska inspekcija utvrdila je povrede Zakona o prostornom uređenju i gradnji, te su podnesene prijave protiv odgovornih, stoji u priopćenju Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene