Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

Otkriven uzrok požara u splitskom KBC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički kvar na hladnjaku uzrok je požara koji je buknuo u petak oko 1:30 sati u čajnoj kuhinji operacijskog bloka Odjela kirurgije splitskog KBC-a, izvijestila je popodne splitska policija nakon što je završila očevid.

Iznos materijalne štete još nije poznat i utvrdit će se naknadno, doznaje se u policiji.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga''

Požar u čajnoj kuhinji na Odjelu kirurgije, koju koristi zdravstveno osoblje buknuo je noćas oko 1:30 sati. Budući da ga nisu mogli ugasiti bolnički vatrogasci, nešto poslije 2 sata je pozvana u pomoć splitska Javna vatrogasna postrojba, koja je za 20-tak minuta ugasila vatru.

U požaru nije bilo ozlijeđenih, niti su pacijenti morali biti evakuirani.

Nakon požara u KBC-u Split osam operacijskih sala izvan funkcije

Zbog dima koji je ušao u ventilacijski sustav osam operacijskih dvorana u KBC-u je od danas izvan funkcije. Dok se ne očisti ventilacijski sustav obavljat će se samo hitne operacije, no unatoč tomu svi će pacijenti dobiti zdravstvenu skrb, poručili su iz Uprave splitskog KBC-a.

Jutros je bolnicu posjetio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je prvo otišao u Ravnateljstvo gdje je održan sastanak, a svi šefovi klinika dogovarali su trijaže i preraspodjele operacija po drugim salama.

"Vatrogasci su mi rekli da požar nije bio velikih razmjera. U njemu je izgorjela čajna kuhinja, a zbog dima koji je ušao u ventilacijski sustav povezan sa čak osam operacijskih sala, cijeli kirurški operacijski blok trebao se zatvoriti", izjavio je kratko novinarima gradonačelnik Baldasar.

Također je rekao kako će se, s obzirom da je riječ o osam operacijskih dvorana, vraćanje u prvobitno stanje zasigurno produljiti na dva tjedna, do kada bi sve trebalo biti sanirano. Poručio je kako je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava.

Iz bolnice su priopćili da "Uprava KBC-a Split i sve nadležne službe intenzivno rade na sanaciji operacijskog bloka, a svi hitni kirurški bolesnici će dobiti potrebnu zdravstvenu skrb. O daljnjem tijeku zbivanja pravodobno ćemo izvijestiti javnost", stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene