Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karijeru nastavlja na međunarodnim projektima

Tatjana Prenđa Trupec odlazi s dužnosti ravnateljice HZZO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tatjana Prenđa Trupec u dogovoru s ministrom zdravlja na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu objavila je da odlazi s dužnosti ravnateljice HZZO-a.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Tatjana Prenđa Trupec danas je u dogovoru s ministrom zdravlja na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu u Opatiji objavila vijest o odlasku s dužnosti ravnateljice HZZO-a, te je zahvalila svima na suradnji. Prema proceduri, ravnateljicu razrješuje Vlada Republike Hrvatske, te tek potom prestaje njezina dužnost u HZZO-u.

Ravnateljica HZZO-a jučer je ministra zdravlja upoznala sa svojom odlukom o odlasku, kako bi karijeru nastavila na projektima u zdravstvu na međunarodnoj razini, no s ministrom zdravlja dogovorila je pro bono nastavak suradnje posebno u području EU fondova i eZdravstva.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo''

Istaknula je kako je ponosna na sve što je kao nestranačka stručna osoba sa svojim timom ostvarila u protekle četiri godine. U prvom redu, izlazak iz riznice, reformu primarne zdravstvene zaštite, osiguranje 300 milijuna EUR za zdravstvo iz strukturnih fondova EU, velike korake u informatizaciji zdravstva, te novi model ugovaranja bolnica. HZZO je u 2015. godini smanjio dospjele obveze s 1 milijardu na 500 milijuna kuna, broj zaposlenih u HZZO-u smanjen je za 7.2% (za 177 ljudi), uveden je sustav kvalitete, a na liste lijekova HZZO-a uvršten je velik broj novih lijekova.

U 2016. godini ravnateljica je dobro surađivala s novim ministrom zdravlja, te je tijekom današnje prezentacije u Opatiji dala punu podršku najavljenom restrukturiranju bolničkog sustava.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene