Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PROSVJEDA U ZAGREBU

Taksisti se oglasili o kaosu i dali novi rok: "U idućih desetak dana očekujemo pomake"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taksisti iz cijele Hrvatske prosvjedovali su u srijedu u Zagrebu protiv Ubera. Tijekom dana razgovarali su s resornim državnim tajnicima te došli do dogovora oko primjene zakona, prekinuli štrajk i odlučili idućih dana provjeriti hoće li se dogovor poštivati.

Taksisti diljem Hrvatske nezadovoljni su činjenicom što vozači Ubera posluju ilegalno, suprotno važećim pozitivnim propisima RH. Stoga su tijekom srijede održali štrajk i blokirali promet u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

Pročitajte i ovo Prosvjed taksista, arhiva (Foto: Pixell) Kaznene prijave Podneseni prvi zahtjevi: Taksisti zbog Ubera od države traže nadoknadu štete od 100 milijuna kuna Slika nije dostupna Borba protiv Ubera Taksisti poručuju: "Prosvjed se bilo kad može ponovno spontano dogoditi "

"I taksisti i ostali prijevoznici su tijekom dana krenuli u Zagreb. No, nakon razgovora s nizom državnih tajnika dogovorili smo zajednički stav da zakon mora biti isti za sve. U idućih desetak dana očekujemo pomake", rekao nam je Božo Miletić, predsjednik Sekcije taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore.

Poručio je kako je promet normaliziran, kako su se maknuli s ulica i kako je sve prohodno. "Ispričavam se svima onima koji su bili nekako oštećeni, no nakon dvije godine mučenja s neprovođenjem zakona nismo imali što drugo napraviti", rekao je Miletić o prosvjedu na kojem se okupilo oko tisuću ljudi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene