Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)poželjan gost

Švicarski standardi: Mali Knindža pjeva bez problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Perković Thompson trn je u oku Zapadne Europe, a njegova zabrana ulaska u Švicarsku u trajanju od tri godine, svojevrsna je točka na 'i'. S druge strane, srbijanski pjevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, nesmetano po Švicarskoj pjeva o četnicima, a njegovi koncerti odišu tome prikladnim simbolima.

Dok se Thompsonovi stihovi u pjesmama interpretiraju kao riječi koje slave hrvatske fašiste, tekstovi Malog Knindže, u kojima se veličaju četnički vojvode Momčilo Đujić i Vojislav Šešelj, u Švicarskoj se shvaćaju primjerenima, piše Slobodna Dalmacija. Baja je svoj repertoar 'istresao' pred publiku u Švicarskim gradićima Dietikonu i Rorschachu, već u nekoliko navrata, a njegovi nastupi dostupni su i putem interneta. Dvostruki standardi, očito su u pitanju kod švicarskih vlasti, jer nacionalistički folklor, popraćen povicima i kokardama, uobičajen je dekor Knindžinih koncerata, dok je Thompsonu zabranjen čak i ulazak u tu zemlju, na duži period.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vizualno-zvučni performance Thompson ipak u Puli bez posebne dozvole grada! Slika nije dostupna Stvar je oklade... Srpski mediji: Bora Čorba izblefirao Hrvate!

>> Thompson na tri godine 'izgnan' iz Europske unije!

Pjesme 'Dinaro, srpska goro', 'Dođi kući, vojvodo (Đujiću)', 'Ne volim te, Alija' te 'Stan’te paše i ustaše', samo su neke iz bogatog Pajčinovog repertoara od 12 albuma, nastalih tijekom srbijanske agresije na Hrvatsku i BiH. Ipak, za razliku od njega, Thompson je u Europi nepoželjan i njegovim se tekstovima, za razliku od Knindžinih, bavi čak i visoka politika te brojni analitičari. I dok su Švicarci temeljito 'češljali' po Perkovićevim stihovima, Knindža im se već dugo vremena 'potkrada', kao samo još jedan folk pjevač. Što bi tek bilo da pročešljaju njegove stihove?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene