Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuću i pol prosvjednika u Zagrebu

Josipović: Branitelji su zaslužni za priznatu RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Ivo Josipović, komentirao je braniteljski prosvjed u Zagrebu.

Josipović je rekao kako se branitelji ne smiju osjećati izdano i kako moraju biti zaštićeni te da razumije njihovo nezadovoljstvo zbog uhićenja kolega, ali je ponovno naglasio da je objavljeni popis navodno optuženih branitelja nevjerodostojan, da se radi o manipulaciji te da branitelji nemaju razloga za zabrinutost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Iz Srbije može doći još optužnica' Borković: Tražimo prestanak progona hrvatskih branitelja Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Kosor ekskluzivno: Slučaj Purda sigurno se neće ponoviti

Politika i pravni sustav promovirali su poštivanje Domovinskog rata i položaj hrvatskih branitelja, ali iznimno situacije u kojima je netko prekršio međunarodno pravo su dio interesa pravosuđa. Vidjeli smo da je riječ o jednoj situaciji koja je rezultat određenih propusta da se kroz niz godina provjere navodi je li netko počinio kazneno djelo. Šteta je da se to dogodilo, jer bi danas situacija bila puno mirnija, ocijenio je predsjednik.

Bilo je određenih manipulacija i s popisom koji se pojavio o 300 osoba koje netko traži zbog ratnih zločina, a koji je potpuno nerelevantan. Taj popis je nevjerodostojan, ponovio je Josipović ustvrdivši da je bilo i određenih manipulacija s tim u vezi.

'Mislim da bi bilo vrijedno da se istraži kako je nastao taj popis i kako je došao u hrvatsku javnost i s kojim ciljem', poručio je hrvatski predsjednik.

Što se tiče nezadovoljstva dogovorom Dražena Bošnjakovića i Snežane Malović okupljenih na Trgu bana Jelačića, koji su zatražili da se detalji tog dogovora javno obznane, Josipović je rekao kako branitelji trebaju biti informirani te da se nada da će ubrzo doznati detalji tog dogovora.

>> 'Izdaja, zaustavite progon hrvatskih branitelja!'

>> Točno prije 19 godina Hrvatska je međunarodno priznata

'Branitelji su zaslužni što imamo međunarodno priznatu Hrvatsku'

Na pitanje kako komentira braniteljski prosvjed baš na 19. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske, Josipović je rekao kako to nije ni dobro ni lijepo za RH, jer su upravo branitelji zaslužni što danas imamo demoratsku i međunarodno priznatu Hrvatsku. (Hina/T.Š)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene