Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezervacije tek za 2013.

Sve bukirano: Gorski kotar apsolutni hit za doček Nove Godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apsolutni hit za doček nove godine je Gorski kotar. Tko želi dočekati Novu u privatnim kućama za odmor u planinama, zakasnio je - svi aranžmani su rasprodani!

Autohtone goranske kuće za odmor prve su 'planule' za doček Nove 2012. godine. No, upiti i dalje ne prestaju. 'Ljudi žele biti na osami. Znači, negdje uz vatru kamina i da im nitko ne smeta, da mogu uživati u mirnom užem društvu, odnosno krugu obitelji', kaže vlasnik kuće Alen Sobol.

Pročitajte i ovo Spektakularan vatromet u Londonu (Foto: AFP) Cijeli svijet odbrojavao sekunde Raskošni vatrometi i opće veselje obilježili ulazak svjetskih metropola u novu godinu Slika nije dostupna Sretna Nova! Slavlje do sitnih noćnih sati: Zagreb je ušao u 2019. godinu uz vatromet, veselje i niz koncerata

Planinarski domovi i hoteli diljem Gorskoga kotara za najluđu noć u godini također su puni. Ne traži se puno. 'Najviše ih interesira da se maknu u prirodu, pogotovo Gorski kotar. Ta zimska priča je fantastična', kaže vlasnik planinarskog doma Srećko Orešković.

Sada prazni kreveti i restorani brzo će se popuniti, kao i skijaške staze. 'Bili bismo jako veseli ako bi i Nova godina došla u znaku snijega pa da se onda boravci produže i za zimske praznike jer imamo i takvih gostiju, posebice iz Dalmacije i Istre', kaže  Marinko Jakovljević, koordinator TZ Gorskoga kotara.

Za goste s juga kuhari spremaju pravi goranski meni, bez ribe i plodova mora. 'Goranski specijaliteti. Od toplog predjela bit će tu žabe, gljive, a glavno jelo bit će svakako nešto od divljači i naravno, goranska hrana', kaže direktor hotela Andrej Kauzlarić.

Dok ne počne zimska turistička gužva Gorski kotar pravo je mjesto za pripreme sportaša. 'Sad imamo trke u Švedskoj gdje je visoka nadmorska visina tako da baš je dobro ovo', kaže Dino Butković, hrvatski biatlonski reprezentativac.

A s prvim pahuljama role će zamijeniti skijama. Mjesta za zimski odmor u Gorskome kotaru još ima. No, za novogodišnji doček, uz puno sreće možda se nađe tek pokoje mjesto u privatnom smještaju. Ako ste zakasnili, rezervirajte već sada svoje mjesto za doček 2013. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene