Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan žrtava u prometu

Brojke su zastrašujuće! I dalje smo treća najgora država po broju poginulih u Europskoj uniji

Aktualno Galerija Prometna nesreća kod Imotskog - 2 Prometna nesreća kod Imotskog - 2 Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Dan žrtava u prometu - 2 Dan žrtava u prometu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan žrtava u prometu - 3 Dan žrtava u prometu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dan žrtava u prometu - 4 Dan žrtava u prometu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Dan žrtava u prometu - 5 Galerija 1/9 >>
Svake godine treća nedjelja u studenom obilježava se kao Svjetski dan sjećanja na žrtve u cestovnom prometu, kojih je svake godine sve više. Nažalost, Hrvatska je po tom pitanju na dnu Europske unije.

Treća nedjelja u studenom obilježava se kao Svjetski dan sjećanja na žrtve u cestovnom prometu, a njih je usprkos svim upozorenjima svake godine više od milijun u svijetu.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Bilbau - 1 28 tisuća na ulicama Baski u Španjolskoj traže neovisnost: "Mi smo nacija"

U dosadašnjem dijelu godine na hrvatskim prometnicama živote su izgubile 242 osobe, a prema podacima Eurostata i dalje smo treća najgora država po broju poginulih u Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Bolnica Al Shifa u Gazi Iz minute u minutu Izrael objavio nove snimke: "Ovo su dokazi da Hamas koristi bolnicu za terorizam"

Iza nas su samo Bugarska i Rumunjska. Brzina, alkohol, umor i korištenje mobitela u vožnji - najčešći su razlozi prometnih nesreća.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene