Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvedene fiskalne blagajne

Svaka kava koju popijete u kafiću vidi se u Poreznoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od investicija pri kraju godine u ugostiteljstvu svakako je uvođenje fiskalnih blagajni. Od uvođenja novog sustava, prije dva dana, do sada, na ovjeru je u Poreznu upravu došlo 900.000 računa.

Unazad dva dana, svaka vaša popijena kava u kafiću vidljiva je u Poreznoj upravi. Tada je, naime, na snagu stupio novi sustav fiskalnih blagajni. 'Računi se printaju i dalje kao što je do sada bilo. Programski smo isprobali, pustili u sistem, dobili povratnu info od porezne uprave da sve funkcionira', kaže ugostitelj Mihael Đipalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija isplata u svibnju Predaja poreznih prijava: Provjerili smo tko obvezno mora prijaviti porez i tko će najviše profitirati od povrata Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca

Građani, ali i ugostitelji, nisu se žalili poreznoj upravi zbog novog načina izdavanja računa. Čini se kako za sada nema nikakvih problema. 'Od dana kad smo pustili produkciju, znači 27.12., apsolutno nikakvih smetnji nije bilo, sve ide onako kako smo zamislili', rekla je šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

>> Linić: Prije tri dana odbili su mi izdati račun u kafiću

U prvih 48 sati rada u Poreznu upravu putem internetskog servera na ovjeru je došlo više od 900.000 računa. Fiskalizacijom, ručno ispisivanje računa odlazi u prošlost. No, ostane li kafić bez struje ili interneta računi bi se trebali ispisivati na posebnom formularu.

Ugostitelji kažu kako će im ti posebni formulari oduzimati puno vremena jer treba popunjavati sve, ime prezime, p ai OIB kupca. No, zakon je zakon. Onima koji ga se ne budu pridržavali pokucat će na vrata inspektori. Kažnjavanje kreće od veljače.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene